Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Eu nu mă mândresc cu România!

ro

01 Dec, 2016 00:00 6422 Marime text
La data de 1 decembrie, noi, românii, celebrăm Ziua Națională a României. Ultimele pregătiri pentru parada de întâi decembrie au avut loc zilele trecute, în București. Zeci de avioane vor face un adevărat spectacol pe cer, în timp ce la sol peste 3.000 de ostași vor mărșălui prezentând tehnica militară utilizată. În cele mai mari orașe din țară, vor avea loc manifestații militare și invitații la celebra fasole cu ciolan.
Oare, asta înseamnă să fii un bun român? Vedem politicieni care profită de acest moment și își fac campanie electorală. Ne îmbată cu discursuri despre sentimentul de a aparține României. Acelei Românii care a ieșit în stradă la ultimele alegeri prezidențiale, făcând cozi în fața secțiilor de votare din alte țări? Acelei Românii căreia i-au închis în nas ușile din secțiile de votare? Ori Diaspora nu este o bucățică din România? Da, politicienii au uitat cum este să trăiască în România reală! Au uitat de ea de mult timp, din păcate.
Este însă o mândrie să mai fii român în ziua de astăzi? Depinde din ce punct de vedere privești. Nu poți fi mândru, când conaționalii tăi discriminează, jefuiesc, comit crime peste hotare. Nu poți fi mândru, când în țara ta, bunul român nu mai are răbdare să stea la coadă și trece în fața rândului de fraieri care așteaptă. Aceeși situație se repetă și la semafor. De fapt, cam în orice situație în care ești nevoit să stai la coadă, că doar românii au dezvoltat o adevărat cultură a statului la coadă. Nu poți fi mândru, când țara asta și-a uitat valorile și, mai mult, chiar le disprețuiește. Nu poți fi mândru, când jumătate din populația țării trăiește la limita subzistenței. De altfel, de patrie își aduce aminte toată lumea, exact atunci când este ziua ei. De ce toată lumea se bucură de România atunci când este ziua ei? Cum ar fi să te caute cineva doar de ziua ta? Tu te-ai simți bine?
Oare, numai de 1 decembrie poți fi mândru de România? Sunt multe motive pentru care nu poți fi mândru de România. Sunt atât de multe, încât aș umple pagini întregi de ziar cu alte și alte motive. Pe mine, România nu mă mai face mândru! Eu nu sunt mândru de țara mea! România a devenit țara lui Dorel și a politicianului corupt. Cum ai putea fi mândru de așa ceva? Noroc că avem alegeri parlamentare pe 11 decembrie. Atunci România mai are o șansă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii