Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Colectiv, ca orice tragedie din România, a devenit o amintire. În rest, strângem semnături

ro

26 May, 2016 00:00 2182 Marime text


Trăim într-o lume în care un copil a fost violat ani la rând cu acceptul mamei. Trăim într-o lume în care animalele sunt chinuite, filmate, iar înregistrările acestor acţiuni sunt postate în mediul online, pentru că de ce nu? Doar „Trăim în România...“. Ne numărăm printre ultimii din Europa la nivel de trai, educaţie, sănătate, cultură şi lista cu greu poate fi terminată. Trăim într-o ţară unde gândacii au un acoperiş în spitale, spitale ce sunt pline de bacterii. Dezinfectanţii se diluează, iar oamenii îngroapă alţi oameni.
 
Trăim într-o ţară în care mita are un loc de cinste, medicii iau mită, poliţiştii iau mită, politicienii iau mită. Să vină catastrofele peste noi, orice să fie, doar mita să crească! Creşte şi praful în sălile de teatru, în muzee şi biblioteci, în timp ce minţile se luminează în malluri, la un frappé. Pe cine mai interesează că sistemul de învăţământ e la pământ, iar elevii şi studenţii deja ştiu ţara în care îşi vor întemeia o familie? Aici, idealiştii mor sufocaţi de grija zilei de mâine, de grija facturii. 
 
Dar nu suntem noi campioni? Campioni la emis judecăţi de valoare. Peste trei milioane de oameni au identificat o problemă urgentă a României şi, în consecinţă, au semnat! Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei: „Luni (n.r. 23 mai) va fi o zi mare. Coaliţia pentru Familie înmânează Parlamentului cea mai mare şi mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste trei milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituţiei, pentru a se recunoaşte fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie“.
 
Aia e! În marea de probleme, exact acest aspect trebuia pus sub lupă! Şi rezolvat urgent, doar ne trage pe noi în jos, ca ţară. Mobilizare de forţe sau, în traducere, risipă de energie şi timp, când există atâtea cauze pentru care trebuie luptat. Şi luptat urgent!
 
Ceea ce e cu adevărat trist, Colectivul, ca orice tragedie din România, a devenit o amintire. În rest, strângem semnături.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii