Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe numărătoarea inversă până la Ziua Comunei Peştera „Sărbătoarea Florii de Salcâm“, aşteptată cu nerăbdare de zeci de mii persoane

ro

29 Apr, 2014 17:16 8901 Marime text
Mireasma salcâmului înflorit, aroma ierbii crude, multă voie bună, spectacol, surprize şi artişti consacraţi. Pe scurt, acestea sunt ingredientele pe care administraţia locală din Peştera le pune laolaltă, an de an, pentru că Ziua Comunei Peştera să devină de fiecare dată un eveniment memorabil. „Sărbătoarea Florii de Salcâm“, cum este denumită generic petrecerea câmpenească, este o tradiţie aşteptată cu nerăbdare de zeci mii de persoane din toată regiunea şi care a ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie. Ba chiar, fără tăgadă putem afirma că ecourile petrecerilor câmpeneşti organizate de primarul Valentin Vrabie răsună în toată ţara. Anul trecut peşterenii s-au bucurat chiar de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, care a venit să le aducă gânduri bune la ceas aniversar şi care a poposit pentru un timp în mijlocul oamenilor admirând frumuseţea locurilor şi felicitându-i pentru calităţile gospodăreşti pe care le dovedesc aleşii locali.
Dacă în anii precedenţi Ziua Comunei era marcată de 1 Mai, începând cu anul trecut Sărbătoarea Florii de Salcâm se ţine câteva zile mai târziu, tocmai pentru a nu se confunda cele două evenimente. Aşadar, anul acesta, pe 10 mai, în acelaşi cadru de vis – pe Valea Izvorului – într-o zonă din plin binecuvântată de natură, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la un spectacol de neuitat, aşa cum sunt cele cu care primarul Valentin Vrabie obişnuieşte să îşi surprindă oaspeţii care vin la Sărbătoarea Florii de Salcâm de la Peştera pentru câteva ore de relaxare şi bună dispoziţie. „De altfel, sărbătoarea care are loc în comună Peştera este singura din judeţ care reuneşte la un loc mii de oameni veniţi din proprie iniţiativă şi fără vreo implicaţie politică. Oamenii vin aici pentru frumuseţea locurilor, pentru spectacolul naturii şi pentru distracţia pe care artiştii care vor urca pe scenă o garantează spectatorilor. Pe an ce trece creşte numărul celor care vin să sărbătorească alături de noi Ziua Comunei, astfel că şi la ediţia aceasta aşteptăm să avem alături de noi peste 30.000 de oameni “, a declarat primarul Valentin Vrabie, iniţiatorul evenimentului.
Anul acesta vor urca pe scena amplasată pe Valea Izvorului o mulţime de artişti şi grupuri consacrate. Evenimentul va fi prezentat de Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, care îi vor introduce în scenă pe cei din Taraful de la Clejani, Mariana Edulescu, Edy Bând, Mariana Culda, Georgiana Lepădat şi Româncuţele, Maria Spânu şi Gheorghe Luca. De asemenea, vor da concursul bunei dispoziţii şi Mihai Mărgineanu, Sorin Şuteu, Nikolaos Papadopoulus, Taraful Curtea Domnească, Gramoste, Adriana Ochiseanu, Mirela Pană alături de Cabaret Unique. În egală măsură publicul va fi încântat de prestaţia lui Horia Brenciu, dar şi de spectacolul grandios al laserelor care vor împânzi văzduhul la lăsarea serii. Nici focurile de artificii nu pot să lipsească din tabloul festiv care se va zugrăvi la Peştera pe 10 mai în prezenţa a aproximativ 30.000 de oameni, atâţia câţi spune primarul că sunt aşteptaţi în acest an la „Sărbătoarea Florii de Salcâm“.

Nici în acest an de la Ziua Comunei nu pot lipsi deja celebrele lupte tătăreşti – Kureş. „Păstrăm această tradiţie, întrucât pe meleagurile noastre a existat o importantă comunitate de etnici tătari. Chiar dacă astăzi nu mai sunt foarte mulţi în comunitate, din respect pentru ei, organizăm aceste lupte tradiţionale. De altfel, tot spectacolul pe care noi îl oferim este un eveniment de cultură. Avem invitaţi pentru toate gusturile, avem invitaţi care reprezintă şi descriu frumos obiceiurile tuturor etniilor din regiune “, a adăugat primarul Valentin Vrabie.
La fel ca şi în anii trecuţi, atracţiile sunt proiectate pentru gusturile tuturor participanţilor la eveniment. Nu vor lipsi caruselele pentru cei mici, sau standurile unde cei mai mari se pot relaxa la un pahar de bere rece sau o porţie de mici aburinzi, pe care le pot procura de comercianţii prezenţi.
Şeful administraţiei locale de la Peştera, Valentin Vrabie nu a dorit însă să dezvăluie mai mult din surprizele pe care le-a prăgătit pentru Ziua Comunei, însă promite un spectacol de zile mari unde bună dispoziţia va fi literă de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii