Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost casier, condamnat Primăria Constanţa, delapidată cu peste 2,5 miliarde de lei vechi (documente)

ro

28 Feb, 2015 00:00 3807 Marime text
Eugenia Atanasiu, fost casier al Primăriei municipiului Constanţa, a fost condamnată de judecătorii Tribunalului Constanţa la trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Femeia a fost deferită Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ea fiind acuzată de delapidare şi fals intelectual.

Mai exact, Eugenia Atanasiu a fost acuzată că, prin neînregistrarea ori prin înregistrarea parţială în registrul de casă a mai multor chitanţe, ar fi cauzat Primăriei Constanţa un prejudiciu de 256.675,57 de lei (aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi). Acesta nu este primul caz în care Primăria Constanţa ar fi fost „lucrată“ de foste angajate. Într-un alt proces, Roxana Mihaela Vasiliu şi Lucreţia Leuca, foste salariate ale Primăriei Constanţa, vor fi judecate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată.
 
Aşa cum menţionam şi mai sus, Eugenia Atanasiu a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, alături de pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a doua, lit. b, c (dreptul de a desfăşura activitate în calitate de casier) C.p., pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.
 
Instanţa a mai stabilit un termen de încercare de cinci ani, compus din durata pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă intervalul de doi ani. De asemenea, Tribunalul Constanţa a stabilit ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Constanţa.
 
Fostul casier al Primăriei Constanţa a fost obligat ca, pe durata termenului de încercare, să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Constanţa;
b) b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.
 
Tribunalul Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Primăria municipiului Constanţa şi a obligat-o pe Atanasiu la plata sumei de 256.675,57 de lei către Primărie, cu titlu de despăgubiri civile - daune materiale. „Anulează înscrierile incorecte din registrul de casă al părţii civile, efectuate de către inculpată. (...) Admite cererea părţii civile Primăria municipiului Constanţa şi dispune obligarea inculpatei Atanasiu Eugenia către aceasta la plata sumei de 550 de lei, reprezentând onorariul apărătorului ales“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia a fost atacată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii martie.

Un alt dosar

Nu este de trecut cu vederea faptul că, într-o altă cauză, Roxana Mihaela Vasiliu şi Lucreţia Leuca, foste salariate ale Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, vor fi judecate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată. Dosarul celor două femei a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care a stabilit primul termen pe data de 2 martie. Vasiliu şi Leuca au fost trimise în judecată tot de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 237/P/2010, pentru că şi-ar fi însuşit, în perioada 2009-2011, circa 100.000 de lei (un miliard de lei vechi) prin neînregistrarea unor chitanţe.

Citeşte şi

Două angajate ale Primăriei Constanţa, judecate pentru delapidare în formă continuată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii