Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Constantin Arghir, unchiul Simonei Halep, a fost condamnat definitiv după explozia din 2015 de la ferma din Dorobanţu

ro

23 May, 2017 00:00 6549 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au închis definitiv dosarul în care o femeie, de 45 de ani, a decedat în urma unui explozii la ferma din Dorobanţu aparţinând familiei Simonei Halep! Explozia a avut loc pe data de 25 aprilie 2015. Ferma aparţine lui Constantin Arghir, unchiului Simonei Halep.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care, la data de 6 septembrie 2016, au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Arghir.
 
Pe data de 14 decembrie 2016, Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a decis condamnarea lui Constantin Arghir la pedeapsa de şase luni de închisoare, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi la doi ani şi trei luni închisoare, pentru ucidere din culpă.
 
Instanţa a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi trei luni de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca, în final, Constantin Arghir să execute pedeapsa de doi ani şi cinci luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Mai mult, instanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate în cauză şi l-a obligat pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească: suma de 100.000 de lei părţii civile (…), suma de 100.000 de lei părţii civile (…), suma de 120.000 de lei părţii civile (…).
 
Nemulţumit de sentinţa primită, Constantin Arghir s-a adresat Curţii de Apel Constanţa. Recent, instanţa a admis apelul declarat de Constantin Arghir, împotriva sentinţei penale nr. 1542 din 14.12.2016 pronunţată de Judecătoria Constanţa, pe care a desfiinţat-o în parte. Rejudecând fondul cauzei, instanţa a redus cuantumul despăgubirilor civile constând în daune morale la suma de câte 5.000 de lei pentru părţile civile (…) şi la suma de 25.000 de lei pentru partea civilă minoră (…).

Despre Lacto Caten SRL

Ferma la care s-a produs explozia funcţionează pe societatea Lacto Caten SRL. Înmatriculată în anul 2015, firma are sediul social în comuna Crucea, şoseaua Constanţei. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Constantin Arghir, născut pe 2.04.1959, în Eschibaba, Tulcea. Lacto Caten SRL se ocupă de fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor. Numele lui Constantin Arghir mai apare în două societăţi radiate: Nic Costi Trade SRL şi Apil Brăila SRL.
 
Contactat telefonic, Constantin Arghir a refuzat să dea declaraţii. „Nu comentez nimic. E decizia instanţei“, a spus acesta.
 
Citeşte şi:
 
Tragedie în familia Simonei Halep! O femeie a murit. Ancheta bate pasul pe loc. Iată ce spun autorităţile!
 
Cui aparţinea ferma din Dorobanţu, unde o murit o persoană
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii