Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în familia Simonei Halep! O femeie a murit. Ancheta bate pasul pe loc. Iată ce spun autorităţile!

ro

24 Feb, 2016 00:00 4376 Marime text

 
În aprilie 2015, în localitatea constănţeană Dorobanţu, o explozie produsă la centrala termică a unei fabrici de lapte a curmat viaţa unei angajate.
 
Deflagraţia a avut loc pe data de 25 aprilie, la puţin timp după ora 8.00. Persoana care se ocupa de administrarea fermei a venit să verifice utilajele. În urma exploziei, femeia de 45 de ani a fost prinsă sub un boiler şi a decedat. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii accidentului.
 
La zece luni de la eveniment, ITM Constanţa încă nu a finalizat ancheta de cercetare. „Nu putem finaliza ancheta deoarece nu avem certificatul medico-legal de necropsie. În fiecare lună solicităm Laboratorului de Medicină Legală Constanţa acest certificat, dar încă nu l-am primit. De altfel, anchetele în cazul accidentelor mortale de muncă produse în anul 2015 nu au fost finalizate din cauza lipsei certificatelor medico-legale“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Marian Becheanu, inspector-şef adjunct al ITM Constanţa.
 
La rândul său, Marius Popa, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, a declarat că termenul de eliberare a certificatelor medico-legale diferă de la caz la caz. „Sunt situaţii în care necropsia implică examinări mai ample, de aceea trimitem probele prelevate de la victime către Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» pentru examenul toxicologic mai amănunţit. Când aceste rezultate sunt gata, Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» trimite facturile către poliţie, care trebuie să plătească analizele. În multe dintre cazuri încă nu am primit rezultatele analizelor de la Bucureşti pentru a putea elibera certificatul medico-legal“, ne-a explicat Marius Popa.

Cui aparţine fabrica de lapte

Reamintim că, anul trecut, în luna aprilie, la o fabrică de lapte din localitatea Dorobanţu a avut loc o explozie. În urma deflagraţiei, una dintre angajate a decedat. Potrivit Registrului Comerţului, societatea pe care funcţiona ferma de lapte se numeşte Nicosti Prod SRL. Înfiinţată în anul 2010, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Alexandru cel Bun. Are un capital social de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Nicia Arghir, născut pe 6.03.1986, în Babadag.
 
Activitatea principală a societăţii constă în „fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor“. Cu toate că Nicia Arghir, vărul tenismenei Simona Halep, s-a spânzurat pe 9 martie 2015, din cauza unor presupuse datorii pe care le avea la cămătari, la Registrul Comerţului nu au fost operate schimbări în acţionariatul societăţii Nicosti Prod SRL. De afacere se ocupă însă unchiul Simonei Halep, Constantin Arghir.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii