Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-i recomandă pe Matichescu şi Pilcă să facă parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean?

ro

01 Mar, 2017 00:00 5697 Marime text
Răspunsul este simplu: recomandarea de la partid. În cazul, Mirelei Matichescu, bonus, şi recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. În privinţa lui Alin Pilcă, mâna lungă a conducerii ALDE Constanţa.
 
Mirela Matichescu este şi directorul de cabinet al şefului administraţiei judeţene, iar de ceva timp, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.

Matichescu a fost numită la spital după retragerea lui Gheorghe Donţu, care devenise incompatibil. Matichescu este şi reprezentantul CJC în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ITI Delta Dunării“ Constanţa.

Mirela Matichescu, absolventă de Ştiinţe Economice

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean s-a născut pe 25.10.1969, vorbeşte engleza şi franceza, iar potrivit CV-ului, se declară un bun organizator, o persoană cu gândire analitică, bună cunoscătoare a strategiilor de afaceri.

În perioada 1991-1993 a susţinut studii de scurtă durată în domeniul tehnic - utilaje şi instalaţii portuare la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. În perioada 1993-1997 a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea Relaţii Internaţionale, la aceeaşi universitate. În 2001, la 32 de ani, se înscrie şi la Facultatea de Psihologie, tot la Universitatea „Ovidius“, pe care nu o finalizează şi cu diplomă de licenţă. Din 2013 urmează mai multe cursuri de diplomaţie, politică externă sau pentru calificarea ca specialist în parteneriatul public-privat, cursuri organizate de Institutul Diplomatic Român, CCIR sau SC PPP Reaserch Center. Din 2015, urmează un masterat în curs de desfăşurare la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu“.

Experienţa profesională, de la SRL-uri la Autoritatea pentru Turism şi ANVSA

În perioada 1998-2006 este director comercial la SC Pro Impres SRL Constanţa. Din luna mai 2006 până în luna noiembrie 2007 este director comercial la SC Event Club SRL. Mirela Matichescu a deţinut, în perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, funcţia de director general la SC Matti Company SRL, ulterior devenind director economic la SC Everest Construct SRL.

La 19 februarie 2013, Mirela Matichesu este numită vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Turism. În septembrie 2014 a fost numită preşedinte al instituţiei, înlocuindu-l astfel pe constănţeanul Răzvan Filipescu, care a ocupat această funcţie din aprilie 2013. În luna octombrie 2015, Mirela Matichescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, din motive personale, aşa cum a declarat la acea vreme. Înainte de revenirea la Constanţa, ultimul loc de muncă consemnat al Mirelei Matichescu a fost la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, ca director de cabinet al preşedintelui instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică.

Pilcă, economistul ALDE în CA-ul spitalului

Aurelian Cătălin Pilcă este născut la 26 ianuarie 1969. A terminat Facultatea de Management din cadrul Universităţii din Bucureşti (1999), Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa (2003) şi este tatăl a doi copii.
 
În perioada 2005-2006, a fost director general al firmei de turism SC DANA 95, anterior ocupând diverse funcţii în Direcţia Generală a Vămilor - Regionala Constanţa: referent vamal, şef tură, şef adjunct vamă, şef vamă, director executiv Direcţia Regională a Vămilor Constanţa.
 
A fost cel care a controlat, personal sau prin apropiaţi, celebra societate Almacons Constanţa, dar şi diverse firme prin Portul Constanţa. A fost component al echipei naţionale de juniori şi tineret de rugby şi preşedinte de onoare al Rugby Club Farul Constanţa.
 
Pilcă a fost judecat alături de alte persoane în dosarul „Portul“, în care a fost achitat în primă instanţă, şi este asociat în mai multe societăţi comerciale. Pe linie politică, Pilcă este membru ALDE şi un apropiat al preşedintelui filialei judeţene, Mircea Banias. Pilcă a ajuns în CA-ul Spitalului Judeţean după demisia Danei Dina, reprezentant al aceleiaşi formaţiuni politice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii