Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interpreta Viorela Filip, reacție la ideea ca fostul său soț, compozitorul Dumitru Lupu, să devină cetățean de onoare post mortem al Constanței (video)

ro

26 Jul, 2017 04:04 18776 Marime text
Ieri a fost făcut anunțul, de către Consiliul Local al Municipiului Constanța, că în cadrul proiectelor trecute pe ordinea de zi a ședinței din 30 iulie, la punctul 7 este trecut și cel prin care lui Dumitru Lupu i se va acorda titlul de cetățean de onoare post mortem.

Imediat, Viorela Filip, interpreta de muzică ușoară, cu care compozitorulDumitru Lupu a fost căsătorit timp de 16 ani, a reacționat, pe pagina sa de Facebook:

”Oare de ce se întâmplă asta doar după ce omul - creator moare? Eu cred, iertați-mi lipsa de modestie, că ar trebui să fie făcuți cetățeni de onoare și ceilalti doi artiști care încă trăiesc și care au contribuit la crearea celei mai frumoase piese despre mare, "Mă - ntorc la tine, iar și iar, Mare Albastră", adică autoarea versurilor, Viorela Filip, (originară dun Tuzla) cât și interpretul piesei, Daniel Iordachioaie. Sugerez asta întrucât piesa este emblematica pentru mare, în general, și pentru orașul Constanța, în mod special, ba, mai mult, ar putea deveni IMNUL ORAȘULUI CONSTANȚA. Vă mulțumesc! ("Decât prea târziu, mai bine mai devreme!").


Acum nu ne rămâne decât să vedem și reacția utorităților.

Noi am preluat ideea Viorelei Filip. Vedem ce spun si autoritățile.

 
Pentru cei care nu știu și ar vrea să învețe versurile frumoasei melodii iată-le mai jos:
 
Mă-ntorc la tine mare albastră

1. Se topeşte blând cerul în mare
De iubirea ta sufletu-i plin
Ca un albatros cu-aripa frântă
Eu la ţărmul tău astăzi revin
 
R: Mă-ntorc la tine iar și iar Mare Albastră
Cum se întoarce valul tau, veșnic la mal
Mă-ntorc la tine iar si iar Mare de soare
Și-aș vrea să-ți fiu doar eu mereu, unicul val
Tu ești a mea
Eu sunt al tău
Cine-ți aude o dată doar strigătul
Se-ndrăgostește și nu-ți uită farmecul
Pe campia ta visele mele
Mari corabii, mari
Flori ce se cern
Vieții mele ești
Marea iubire
Frământarea ta-i cântec etern.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • VICTORIA 04 Aug, 2017 15:28 Aveti mare dreptate in tot ce spuneti,stimata d-na VIORELA FILIP... Merita marele nostru compozitor DUMITRU LUPU sa i se acorde in timpul vietii sale titlul de Cetatean de Onoare al Constantei,dar din pacate la noi in tara valorile nu se pot bucura de atentie,din contra sunt ignorate in timpul vietii...
  • Britchi Iulia Mirela 26 Jul, 2017 17:21 Este un cantec superb, cu versuri minunate si o interpretare de exceptie. Viorela Filip are dreptate. De ce oamenii isi aduc aminte ca numai dupa moarte anumitor persoane de exceptie trebuie sa le acorzi atentie.