Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:14 06 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiu câștigat la 16 ani Câștigătoarea marelui premiu- „Trofeul Festivalului Mamaia pentru interpretare", la ceas aniversar

ro

10 Jun, 2021 09:20 1937 Marime text
  • Vocea Loredanei apare pe coloana sonoră a filmului “Zâmbet de soare” (regia: Elisabeta Bostan), pe muzica lui Marius Țeicu.
  • Participă la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia’87 (26 - 30 august), cu melodiile „Cu tinerețea în suflet” (Dan Beizadea/Viorela Filip) și „Hai vorbește!” (Aurel Manolache/Sașa Georgescu).
Loredana Groza Boncea (n. 10 iunie 1970, Onești, județul Bacău) este o cântăreață de muzică ușoară din România, actriță, compozitoare, prezentatoare TV, autoare, dansatoare, antrenoare în show-ul muzical Vocea României în primele 7 sezoane, precum și imaginea unor produse cosmetice.

Și-a început cariera la Onești. Albumul său de debut Bună seara, iubito, a fost lansat în 1988, piesa cu același nume fiind una din cele mai cunoscute piese ale ei.

În 2002, inspirată de succesul albumului Agurida, Loredana decide să reinterpreteze melodii din perioada interbelică, care fac parte din albumul live Zaraza–vânzătoarea de plăceri lansat în decembrie 2002.

Seria turneelor externe a început în 1987, în Israel, unde a avut alături de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, cu peste 20 de concerte în săli de peste cinci mii de locuri. În perioada 10-12 iulie, la cea de-a doua ediție a Concursul bianual de Muzică de dans pentru tineret de la Costinești, unde a avut un succes neașteptat cu piesa „Nu pot să cred” (Alexandru Simu / Eugen Dumitru), care se clasează pe locul III, este remarcată de celebrul compozitor Adrian Enescu (membru al juriului), care-i încredințează compoziția „O inimă de 16 ani”.

Această piesă devine, în scurt timp, un șlagăr.

La 16 ani, în 1986, participă pentru prima oară la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (27 - 31 august), unde și câștigă marele premiu - „Trofeul Festivalului Mamaia pentru interpretare ", fiind atunci cea mai tânără participantă și câștigătoare din istoria festivalului. A interpretat două cântece în primă audiție care au devenit în scurt timp șlagăre: „Mă întreb ce să fac?” (Marius Țeicu/Eugen Rotaru) și „Despre dragoste” (Dan Beizadea/Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu).

Vocea Loredanei apare pe coloana sonoră a filmului “Zâmbet de soare” (regia: Elisabeta Bostan), pe muzica lui Marius Țeicu. Participă la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia’87 (26 - 30 august), cu melodiile „Cu tinerețea în suflet” (Dan Beizadea/Viorela Filip) și „Hai vorbește!” (Aurel Manolache/Sașa Georgescu). Într-una din serile Festivalului, Loredana este prezentă cu un recital. Loredana afișează un ruj de buze de o culoare stridentă „nedemnă pentru niște tinere comuniste”.

În 1989 participă la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia '89 (30.08 - 3.09), cu melodiile „Muguri pentru viitor” (Octav Firulescu/ D.V. Dumitriu) și, în afara concursului, cu „Pentru inima planetei” (Cornel Fugaru/Dan V.Dumitriu), cântată în duet cu Mihaela Runceanu, Mirela Voiculescu-Fugaru, Gabriel Cotabiță și Bogdan Bratu.

Într-una din serile Festivalului, Loredana suține un nou recital.

În septembrie 1989, la a IV-a ediție a Concursul bianual de Muzică de dans pentru tineret de la Costinești, participă cu melodiile „Dacă vrei” (Octav Firulescu) și „De-aș fi o stea” (Mircea Drăgan).

Puteți asculta una din piesele care au facut-o celebră pe cântăreață, în secțiunea „Video“ a materialului.   Sursa video: Youtube/ Aurelian Andreescu
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii