Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca Judeţeană Constanța vă invită la dialog Ce părere aveți despre proprietatea intelectuală?

ro

26 Apr, 2017 12:00 4415 Marime text



Astăzi, de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, Biblioteca Județeană Constanța (BJC) „Ioan N. Roman“ vă reamintește rolul pe care îl joacă drepturile de proprietate intelectuală (brevete de invenție, mărci comerciale, desene industriale, drepturi de autor) pentru încurajarea inovației și a creativității și vă invită la dialog.

Cu acest prilej, vă puteți spune punctul de vedere referitor la proprietatea intelectuală şi impactul acesteia asupra unei vieți mai bune, pe pagina de Facebook a BJC sau pe pagina WIPO (www.facebook.com/worldipday).

De asemenea, responsabilul OSIM de la BJC, ing. Carmen Buștiuc, reamintește că pune la dispoziția utilizatorilor colecția de brevete de invenție donată de OSIM, prilej pentru cei interesați să observe modul în care unele dintre aceste invenții ne-au îmbunătățit viața.



Tema din acest an este a Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale este „Inovarea pentru o viață mai bună”. „Inovarea este o forță umană care nu cunoaște limite, care transformă problemele în progres și împinge limitele spre noi posibilității, creând noi capacități fără precedent. Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2017 sărbătorește această forță creatoare. (...) Provocarea anilor ce vin este modul în care noile idei vor contribui la abordarea provocărilor globale comune, cum ar fi: schimbările climatice, sănătatea, sărăcia și nevoia de a hrăni o populație tot mai mare“, spune ing. Carmen Buștiuc.

Sursă foto: ZIUA de Constanța și Biblioteca Județeană Constanța

Citește și:

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, marcată astăzi. Tema, „Inovarea - Îmbunătățirea vieții”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii