Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanţei se întâlneşte, azi, cu reprezentanţii Polaris. Ce spune despre decizia instanţei

ro

27 Apr, 2017 17:27 4662 Marime text
În această după-amaiză, în uma şedinţei Consiliului local al municipiului Constanța, primarul Decebal Făgădău susţine o conferinţă de presă. 
 

„Astăzi, la şedinţă, au fost votate proiecte importane. Unul din ele este majorarea burselor. Îmi doresc o corelare între burse şi rezultatele şcolare ale elevilor. Tot azi, am aprobat un regulament prin care toate cladirile degradate sau cele în lucru vor fi acoperite cu un mesh. De asemenea, imobilele aflate în paragină vor fi supra impozitate. Orice ruină scade valoarea oraşului”, spune primarul Constanţei.


Un proiect important, mai spune Făgădău, a fost reevaluarea devizului pentru partea a doua a proiectului Henri Coandă. Despre proiectul 4 de pe ordinea suplimentară de astăzi, primarul spune că îşi doreşte ca patrimoniul municipiului să fi păstrat sau restaurat.

În contextul în care magistraţii de la Tribunalul Iași au decis ca Primăria Constanța să achite către firma de salubrizare, Polaris M Holding, suma de 413.187.664,48 lei, echivalentul a aproximativ 91.000.000 de euro. În plus la această sumă se adaugă şi 14 milioane de euro, valoarea iniţială a inflaţiei, primarul a făcut câteva precizări.

„Polaris a solicitat ajustarea tarifelor, dar noi respectăm litera legii. Polaris trebuia să aducă acte doveditoate de ce solicită majorarea tarifelor”,  spune Făgădău, care precizează că va ataca hotărârea în apel.


De asemenea, mai spune că, astăzi, se va întâlni cu reprezentanţii Polaris.

„Astăzi mă întâlnesc cu reprezentanţii Polaris, pentru a vedea ce doresc ei”, spune primarul Constanţei. 

„Am apărat şi voi apăra cu perseverenţă banul public. Până nu voi avea o hotărâre de instanţă definitivă, nu voi comenta o hotărâre de instanţă. Nu fac declaraţii despre decizia instanţei de la Iaşi”, mai spune Decebal Făgădău.


„Voi merge până la ultima cale de atac”, susţine primarul Constanţei.

„Vrem să ştim exact dacă avem de plătit care este fundamentul legal”, punctează primarul Constanţei, care spune că se gândeşte la apărarea banului public.

„Nu ne opunem actualizării tarifelor, dar trebuie respectat cadrul legal. Încă nu am primit motivarea deciziei instanţei. Vreau să văd dacă putem face apel, totul în beneficiul municipiului”, spune edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii