Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul comunei Pecineaga, Maria Istrate Un funcţionar public descurcăreţ, fără datorii la bănci (document)

ro

05 Jul, 2014 00:00 3748 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de funcţionari publici din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate. Există însă şi funcţionari care au, la prima vedere, toate documentele în regulă. Pentru că astfel de documente sunt publice şi pentru a asigura transparenţa în aparatul public, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele secretarilor din administraţiile publice din judeţ.

Fără datorii

Secretarul comunei Pecineaga, Maria Istrate, este născută în luna ianuarie 1961 şi deţine o licenţă în specializarea Drept şi relaţii internaţionale, obţinută la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în anul 1999. Potrivit declaraţiei de avere publicate în martie 2014, secretarul deţine, din anul 1991, o parcelă de teren agricol de trei hectare, în comuna Pecineaga, prin constituirea dreptului de proprietate, dar şi o suprafaţă de 946,6 mp de teren intravilan achiziţionat împreună cu soţul, în anul 2005. Din 1995, funcţionarul public are şi un apartament în Mangalia, cu o suprafaţă de 45 mp.

Maria Istrate nu deţine, conform declaraţiei de avere publicate, automobile, bijuterii, obiecte de artă ori de cult, dar nici bani în bancă sau cadouri a căror valoare individuală să depăşească 5.000 de euro. De asemenea, nu are nici datorii. În ceea ce priveşte veniturile, secretarul comunei Pecineaga a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei, un salariu de 22.471 de lei, dar şi suma de 1.040 de lei din arendarea activităţilor agricole desfăşurate. Soţul său a acumulat, din activităţi independente, de la un cabinet individual de medicină veterinară, 19.336 de lei. Secretarul Maria Istrate nu declară niciun interes.

În secţiunea documente, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale secretarului Maria Istrate din ultimii patru ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii