Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a semnat un nou contract. Vizat este sistemul de bike-sharing. Firma câştigătoare a fost în atenţia DLAF şi DNA pentru o licitaţie de la Primăria Cluj (document)

ro

20 Jul, 2017 00:00 5659 Marime text
Municipalitatea a semnat pe 13.07.3017 contractul de achiziţie directă pentru cumpărarea şi montarea pieselor de schimb necesare celor două staţii ale sistemului de bike-sharing care au fost vandalizate, din staţiunea Mamaia. CS Vision SRL din Braşov şi-a adjudecat acest contract, după ce, în vara anului trecut, Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat regulamentul de utilizare a sistemului de bike-sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, la propunerea primarului Constanţei, Decebal Făgădău
 
Sistemul nu a înregistrat un succes răsunător, cu toate că scopul său principal este utilizarea bicicletei ca o alternativă ecologică la alte mijloace de transport poluante, precum şi diversificarea modului de petrecere a timpului liber.

În regulamentul aprobat de consilieri, se stipulează faptul că transportul bicicletelor reprezintă un adaos şi o completare flexibilă a transportului în comun şi, totodată, o alternativă la acesta. Sistemul de bike-sharing este, de asemenea, un produs turistic menit să ofere turiştilor o diversificare a modului de petrecere a timpului liber.

Utilizatorii pot folosi echipamentul în următoarele condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem; intervalul orar de utilizare este 7.00 - 24.00, valabil de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00; perioada de funcţionare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie - 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile; bicicleta poate fi utilizată, în mod gratuit, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice; echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.

De asemenea, bicicletele nu se pot utiliza/închiria: de către persoanele sub 14 ani; pentru transportul de pasageri; pentru a participa la curse cu biciclete; pentru a fi subînchiriate de terţi; în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

Conţinutul contractului semnat cu CS Vision SRL

Furnizorul se obligă să achiziţioneze şi să monteze piesele de schimb pentru staţiile vandalizate în termen de 70 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Contractul a intrat în vigoare Ia data de 18 iulie 2017. Valoarea contractului este de 34.316,3 lei, fără TVA. Decontarea se va face pe baza proceselor-verbale de recepţie, a situaţiilor de plată şi a facturii întocmite de furnizor şi acceptate de achizitor.
 
Potrivit Registrului Comerţului, CS Vision SRL este o societate comercială înfiinţată în anul 2002, cu sediul social în Braşov. Asociaţii firmei sunt Miriam-Sandra Bâgiu, Maria Bâgiu şi Gabriel Răzvan Bâgiu. Ultimul dintre ei are şi calitatea de administrator. Obiectul de activitate al firmei este reprezentat de activităţile de realizare a soft-ului de comandă.
 
Potrivit presei clujene şi site-ului www.romaniacurata.ro, societatea ar fi fost în trecut în atenţia Departamentului de Luptă Anti-Fraudă, partener OLAF - European Anti-Fraud Office, al Comisiei Europene, şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o licitaţie de 21 de milioane de lei organizată de Primăria Cluj-Napoca.
 
„Licitaţia în cauză este cea pentru sistemul de ticketing („modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj - etapa 1“), atribuit asocierii dintre societăţile SC Ramb SRL - CS Vision, ambele cu sediul la Braşov. Este vorba despre contractul nr. 211.387, semnat în 28 iunie 2013“, scriau, în 2015, jurnaliştii de la www.romaniacurata.ro.
 
Totodată, vă reamintim că municipalitatea desfăşoară prin intermediul SEAP o procedură de achiziţie de cumpărare servicii de operare şi mentenanţă a sistemului de bike-sharing. Primăria achiziţionează serviciul de asigurare a funcţionalităţii sistemului de bike-sharing aferent proiectului „Black Sea Bike - Diversification of the tourism services Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB“.

Procedura se află în desfăşurare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 475.278 de lei. Serviciul constă în asigurarea funcţionalităţii, operarea şi mentenanţa sistemului de bike-sharing, servicii de reparare şi de întreţinere a vehiculelor şi a echipamentelor aferente şi servicii conexe.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza contractul semnat de municipalitate şi CS Vision SRL.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii