Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari” Primarul Valentin Vrabie, invitat de Băsescu la Cotroceni

ro

03 Dec, 2013 00:00 2617 Marime text
Primarul constănţean Valentin Vrabie, singurul oficial din judeţ prezent la dineul dat de preşedinte, a petrecut una dintre cele mai importante zile din an, acolo unde prin muncă şi-a câştigat aprecierea.
 
Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a avut şansa să-i întoarcă vizita preşedintelui Traian Băsescu, chiar de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Şeful autorităţii locale a participat la dineul oferit de preşedinte, de 1 Decembrie, la Palatul Cotroceni, fiind, de altfel, singurul oficial constănţean, care a primit o astfel invitaţie. În urmă cu câteva luni, pe data de 11 mai, Traian Băsescu a fost prezent în Peştera, la Ziua Comunei, prilej cu care i-a lăudat pe cei care administrează localitatea constănţeană. Şeful statului a apreciat că Peştera „este o comună autofinanţată, care nu depinde de bugetul statului, ceea ce poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari”. O lecţie... care merită perpetuată şi un primar care a demonstrat că merită să se alăture celor din fruntea ţării. Drept dovadă, şeful autorităţii locale a petrecut, în acest an, Ziua Naţională în cadrul comunităţii pe care o conduce, dar şi alături de conducătorii ţării. A petrecut acolo unde prin muncă şi-a câştigat aprecierea.
 
„Am simţit ceva ce mi-aş dori să simtă fiecare român când vorbim de unitatea noastră”
 
Întrebat cu privire la invitaţia primită din partea preşedintelui ţării, Traian Băsescu, primarul Valentin Vrabie a răspuns: „M-a onorat invitaţia primită. Am participat la un eveniment solemn, înălţător. Am simţit ceva ce mi-aş dori să simtă fiecare român când vorbim de unitatea noastră. Am dat curs invitaţiei din tot sufletul. A fost un moment deosebit pe care nu o să-l uit niciodată”. Evenimentul organizat la Palat a început la orele 18.00. Şeful autorităţii locale a precizat că a părăsit dineul la orele 20.00. Primarul Valentin Vrabie a primit invitaţia din partea şefului statului, miercuri, 27 noiembrie. „Am simţit o emoţie şi o satisfacţie pe care nu le pot descrie în cuvinte”, a precizat şeful autorităţii locale, amintind de momentul în care a aflat de invitaţia primită de la preşedinte.
 
Un discurs prezidenţial pentru o Românie unită
 
În prezenţa invitaţilor din toată ţara, preşedintele României, a susţinut duminică, 1 Decembrie, un discurs, încurajând unirea cu fraţii noştri din Republica Moldova. „Am evocat zilele trecute un proiect de ţară, o viziune: am propus o reflecţie şi am anunţat un deziderat, unul care aparţine Preşedintelui României şi cred că e împărtăşit de cea mai mare parte a poporului român: acela de a ne reîntâlni cu fraţii noştri din Republica Moldova, acela de a ne reuni ca popor. Tot atunci condiţionam realizarea acestui deziderat de timp, de voinţa poporului şi de abilitatea şi de ingeniozitatea politicienilor. Nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie să ni-l asumăm şi să-l afirmăm, dacă dorim ca atunci, cândva, acest ideal să se realizeze”, le-a comunicat preşedintele tuturor celor prezenţi la dineu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii