Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poarta Albă va avea centru de tineret, dar şi o şcoală modernă

ro

14 May, 2013 00:00 1385 Marime text
Lucrările la viitorul Centru de Tineret vor începe după data de 15 mai, a anunţat ieri primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. În acelaşi timp, până la sfârşitul acestei săptămâni va fi semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice contractul de finanţare pentru reabilitarea şi extinderea Şcolii generale numărul 1 din localitate. 

Centru de tineret de 600.000 de euro

Pentru construcţia centrului de tineret au fost atraşi 600.000 de euro prin Zona Metropolitană. „Centrul de tineret va fi amenajat în clădirea Căminului Cultural de la Poarta Albă. Actuala clădire va fi extinsă astfel încât să facă faţă noilor cerinţe, de asemenea vor fi construite grupuri sanitare noi”, a menţionat primarul Vasile Delicoti. Şeful autorităţii locale a explicat că viitorul centru de tineret va găzdui cursuri de teatru, de dans şi orice alt tip de activităţi dorite de copiii din localitate, în perioada următoare urmând ca elevii să fie chestionaţi pe această temă. Elevii vor participa gratuit la activităţile centrului de tineret, a mai precizat primarul localităţii Poarta Albă. 

Cum va arăta viitoarea şcoală

În privinţa reabilitării şi extinderii şcolii generale, primarul Vasile Delicoti aşteaptă semnarea contractului de finanţare în valoare de 2.100.000 de euro. „Unitatea de învăţământ va fi extinsă atât pe verticală, cât şi pe orizontală, urmând a fi construite un nou etaj, două săli de clasă şi alte grupuri sanitare. Actuala clădire se va demola în proporţie de 60%, iar pe perioada lucrărilor cei 350 de elevi vor învăţa la Colegiul Agricol din Poarta Albă”, a declarat, ieri, primarul comunei Poarta Albă. Vasile Delicoti a menţionat că elevii vor fi transportaţi gratuit la Colegiul Agricol. „Avem deja două microbuze şcolare, vom achiziţiona şi un autocar cu 70 de locuri, astfel încât să nu întâmpinăm dificultăţi în privinţa asigurării transportului elevilor la Colegiul Agricol”, a afirmat primarul localităţii Poarta Albă.
Şeful autorităţii locale a menţionat şi că speră ca în toamna anului 2014 lucrările la şcoală să fie finalizate, elevii urmând să reia cursurile aici.
Primarul Vasile Delicoti a explicat că reabilitarea şi extinderea şcolii erau necesare dat fiind că numărul elevilor a crescut odată cu şcolarizarea copiilor de la clasa pregătitoare. „Elevii nu vor mai învăţa în două schimburi după ce vom finaliza extinderea şcolii”, a mai declarat primarul comunei Poarta Albă.
Delicoti a ţinut să precizeze şi că, în această perioadă, la Poarta Albă, se desfăşoară lucrările de întreţinere a celor 77 de hectare a căror împădurire s-a finalizat în primăvară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii