Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii americani s-au lăsat pictaţi pe faţă de copii Centrul after school de la Mihail Kogălniceanu, inaugurat ieri (galerie foto)

ro

02 Oct, 2015 00:00 2670 Marime text
Prima zi în care studenţii s-au reîntors la cursuri a fost, pentru prichindeii de la Mihail Kogălniceanu, la fel de importantă. Deşi mai au mult de învăţat până la momentul în care vor simţi emoţiile primei zile a anului universitar, elevii din Kogălniceanu au, de ieri, ocazia de a se pregăti mai intens pentru a ajunge în acea etapă.
 
Primul centru after school din localitate, un proiect de suflet al primarului Ancuţa Belu, a fost inaugurat ieri. Cu mic, cu mare, pici, dar şi bunici au fost curioşi să vadă investiţia realizată de administraţia publică locală. Ziua Porţilor Deschise a Centrului after school a fost un succes, cei mici fiind impresionaţi de sălile de curs frumos amenajate. 40 de copii au acum posibilitatea să meargă „la şcoală după şcoală“ şi să se pregătească mai bine.

Desene… pe figură

Oficialităţi locale, personaje de basm, profesori, dar şi militari americani de la baza din Mihail Kogălniceanu au asistat la tăierea panglicii noului aşezământ de învăţământ din localitate. Cei mici au cântat, au dansat, s-au distrat, iar la final, militarii americani s-au lăsat pe mâna celor mici, care i-au pictat pe faţă, făcându-i să semene cu personajele lor preferate din desene animate şi din cărţile cu poveşti.
 


„Este o investiţie pe care ne-am dorit din suflet să o realizăm, cu atât mai mult cu cât am avut parte de o opoziţie constantă din partea unor consilieri care, deşi au depus un jurământ că vor promova interesele localităţii, nu au dorit să se facă acest proiect. Au avut numai obiecţii, dar niciuna nu a fost fondată. Şi-ar fi dorit ca acest centru să se construiască undeva vizavi de Căminul Cultural, dar acolo nu aveam avizul de la Mediu. Am decis să facem acest centru în curtea şcolii, în centru, pentru ca cei mici să îl aibă aproape. Mai mult, acest teren era înainte complet neadecvat, de aceea am decis că este cea mai bună ocazie de a amenaja acest spaţiu în acest loc“, a declarat primarul Ancuţa Belu, pentru ZIUA de Constanţa.

Două săli de clasă pentru micuţii comunei

Deşi primarul a sperat ca această investiţie, realizată în beneficiul tuturor celor din Mihail Kogălniceanu, să fie „dăruită“ localnicilor de Ziua Comunei, evenimentul nu s-a mai ţinut, întrucât şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia ar fi trebuit votat acest proiect nu a întrunit cvorumul necesar. Aşadar, pentru că sărbătoarea dedicată Zilei Comunei nu a mai fost organizată, primarul a decis să inaugureze acest obiectiv pe 1 octombrie.
 
Lucrările la Centrul after school de la Mihail Kogălniceanu au fost finalizate în timp util, în luna septembrie. „Construcţia este prevăzută cu două săli de clasă, care vor acoperi nevoile a 40 - 50 de copii, şi a fost dotată cu toată aparatura necesară pentru derularea activităţilor în bune condiţii“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 

Proiectul a costat aproximativ 690.000 de lei, incluzând atât construcţia propriu-zisă a sediului, cât şi amenajarea curţii interioare, a locului de joacă şi a foişorului. „O parte dintre dotări, şi aici mă refer la calculatoare, catedre şi dulapuri pentru copii, a fost asigurată din banii Primăriei. Cât despre cadrele didactice care vor asista elevii la lecţii, pentru acestea, plata se va face tot din bani publici, în funcţie de zilele lucrate“, a completat primarul Ancuţa Belu.
 
Centrul after school a fost conceput pentru a veni în spijinul familiilor ai căror susţinători muncesc. Aici, cei mici îşi vor face temele, vor avea activităţi extracurriculare şi se vor juca până la orele amiezii, după ce vor finaliza orele. Tot aici, micuţii vor mânca, o dată pe zi.
 
De precizat că părinţii nu vor achita nicio taxă în schimbul acestor servicii. „Primăria nu le percepe absolut niciun fel de comision pentru a beneficia de serviciile acestui centru. Mai mult, proiectul prevede şi ca cei mici să poată mânca cel puţin o dată în centru, dar vom stabili împreună cu părinţii dacă cei mici vor veni cu un pacheţel de acasă sau mâncarea va fi asigurată de o firmă de catering“, a conchis primarul Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii