Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fântâna arteziană insalubră şi zone sahariene Imagini înfricoşătoare din parcul de lângă Spitalul Judeţean (galerie foto)

ro

29 May, 2013 00:00 2626 Marime text
În ediţia de ieri a cotidianului ZIUA de Constanţa am dezastrul pe care îl găsesc constănţenii şi turiştii în unul dintre cele mai frumoase parcuri din municipiul - parcul Tăbăcărie. Azi continuăm cu parcul din cartierul Tomis II, de lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Menţionăm că ordinea în care prezentăm parcurile din Constanţa a fost stabilită de cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa, care au răspuns la sondajul, publicat pe pagina de internet.

Parcul este situat între bulevardul Tomis şi strada Mircea cel Bătrân. Tot aici se află şi biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Spre deosebire de parcul Tăbăcărie, aici nu am găsit iarbă până la brâu. În schimb, dalele de pe aleile de promenadă au fost sparte sau  chiar furate de o mână criminală. De asemenea, pe aleile asfaltate, am găsit gropi câtă frunză şi iarbă. Vegetaţia din parc nu a mai fost udată de ceva timp, dovadă fiind plantele pe jumătate uscate de atâta soare. Dar nici nu ar putea fi udate. Aspersoarele sunt defecte, bune doar de suport pentru pet-urile aruncate peste tot. Dar cireaşa de pe tort este fântâna din mijlocul parcului, care nu mai funcţionează şi în care trecătorii aruncă gunoaie. Apa care a mai rămas pe fundul fântânii s-a transformat în mâl, răspândind „miresme” în tot pacul. Coşurile de gunoi sunt unde şi unde şi în lipsa loc, la fel ca şi în cazul parcului Tăbăcărie, locuitorii oraşului aruncă pe unde apucă hârtii, şerveţele, sticle şi resturi de mâncare. Vina pentru dezastrele din parcurile municipiului aparţine atât autorităţii locale, care le-a dat uitării, dar şi constănţenilor care nu grijă de oraş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm 29 May, 2013 10:31 Parcul Tineretului adica.