Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii aprinse la şedinţa ordinară a CJC. Proiecte de pe ordinea de zi care au stârnit nemulţumirea consilierilor judeţeni PNL (galerie foto)

ro

30 Sep, 2017 00:00 2718 Marime text
Consilierii judeţeni s-au întrunit, ieri, în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa. Printre cei prezenţi s-a aflat şi deputatul Robert Turcescu. Şedinţa CJC a fost condusă de vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz.
 
În sală au fost prezenţi 32 de consilieri judeţeni, iar pe ordinea de zi au fost incluse 27 de proiecte. Alte şapte au fost incluse pe ordinea suplimentară. La finalul şedinţei ordinare a CJC a ajuns şi preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu. Acesta a precizat că pe ordinea suplimentară a fost cuprins şi proiectul privind reabilitarea subsolului Policlinicii 2. Respectivul proiect a fost votat. În plus, Horia Ţuţuianu i-a invitat pe toţi consilierii judeţeni la cea de-a zecea ediţie a Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean, care a început ieri.
 
Proiectul nr. 14 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2017 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, iniţiat de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a fost votat după mai multe discuţii aprinse între vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz şi consilierul PNL Marian Cruşoveanu.
 
Şi pe marginea proiectelor 18, 19, 20 (Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“, Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa“, Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“), iniţiate de preşedintele CJC, au existat discuţii aprinse între consilierii PNL şi vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz. După mai multe dezbateri, cele trei proiecte de hotărâre au fost votate. Consilierii judeţeni PNL au semnalat faptul că pentru reabilitarea termică a Centrului de Plasament „Antonio“, a Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă se ajunge la 500 de euro. 

Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa, modificată 

Dezbateri cu scântei a stârnit şi proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa, proiect iniţiat de vicepreşedintele CJC Dumitru Daniel Learciu. Iuliana Botezatu, preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, a semnalat aleşilor judeţeni că DGASPC a prezentat un raport eronat privind activitatea comisiei. Prin urmare, consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu a propus să fie trimis Corpul de Control al CJC la DGASPC, dar sugestia sa a fost respinsă.
 
Dacă iniţial s-a anunţat că proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa nu a fost votat, ulterior, secretarul CJC, Mariana Belu, a precizat că nu a numărat bine voturile. Prin urmare, proiectul a trecut! Astfel, consilierii judeţeni au decis schimbarea din funcţie a dr. Iuliana Botezatu. Decizia a fost luată în baza unui raport al DGASPC, în care Iuliana Botezatu, care a ocupat funcţia de preşedinte al comisiei, este acuzată de diverse nereguli. 

Costel Stamat, noul director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa 

În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa a fost votat şi proiectul de hotărâre privind numirea lui Costel Stamat în funcţia de director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. La finalul şedinţei au fost renumărate voturile date de consilieri acestui proiect. Astfel, cu 18 voturi pentru şi 13 voturi anulate, Costel Stamat a fost ales director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. Costel Stamat a lucrat în Poliţia Română. În urmă cu un an, era numit în funcţia de adjunct al şefului Secţiei 2 Poliţie Constanţa. La începutul lunii septembrie, a ieşit la pensie.

Iată ordinea de zi! 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Ocupare a Funcţiilor Publice din cadrul Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, pentru anul 2018. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, operatorului de transport SC Flaviu Transcom SRL. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu Iorga Palaz.
 
3. Proiect de hotărâre privind actualizarea programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, valabil în perioada 2014-2019, prin modificarea graficului de circulaţie corespunzător traseului cod 34 Constanţa - Agigea - Sanatoriu. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu Iorga Palaz.
 
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2017, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2017 pentru Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Ţuţuianu Horia.
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2017 pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
11. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii de la Teatrul de Stat Constanţa. Iniţiator: preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia.
 
12. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 la Teatrul de Stat Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
13. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017 şi modificarea listei de investiţii pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
14. Proiectul privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de investiţii, pe anul 2017 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
15. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 103/28.04.2017 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
16. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 199/28.07.2017 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
17. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu.
 
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“. Iniţiator: preşedinte Marius Ţuţuianu Horia.
 
24. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa. Iniţiator: vicepreşedinte - Dumitru Daniel Learciu.
 
25. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă în dosarul penal nr. 2407/P/2016 aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
26. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă în dosarul penal nr. 2404/P/2016 aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului propriu de venituri şi cheltuieli şi a listei obiectivelor de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
28. Proiect de hotărâre privind modificarea comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
29. Proiect de hotărâre privind numirea domnului Costel Stamat în funcţia de director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. Iniţiator preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu.
 
30. Proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane în judeţul Constanţa, aprobat prin HCJ nr. 253/2008. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu lorga Palaz.
 
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Lumina şi administrarea Consiliului Local al Comunei Lumina în domeniul public al Judeţului Constanta şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
32. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Oraşul Murfatlar şi administrarea Consiliului Local al oraşului Murfatlar în domeniul public al judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
33. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Municipiul Mangalia şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Mangalia în domeniul public al Judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa.
Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
34. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Municipiul Medgidia şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Medgidia în domeniul public al Judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa
Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii