Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sprijinul Primăriei Murfatlar Femeile fac un pas în faţă… în meseria de coafeză

ro

22 Oct, 2015 00:00 2300 Marime text


Ieri, la Murfatlar, a avut loc conferinţa finală a proiectului „Femeile fac un pas în faţă!“, implementat de BPI Group, în parteneriat cu Fundaţia Ecologică Green Education, Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocaţie şi Primăria oraşului.
 
Peste 200 de persoane s-au implicat în activităţi pe parcursul proiectului. „Femeile fac un pas în faţă!“ şi-a propus să crească şansele de ocupare profesională pentru 650 de femei inactive pe piaţa muncii, cu domiciliul în regiunile Sud-Est, Nord-Est şi Bucureşti-Ilfov.


 
„Ne bucurăm că cele două proiecte implementate de BPI Group au ajuns la final, că în urma acestor cursuri de formare profesională avem în acest moment 250 de persoane calificate. Primăria Murfatlar a fost partener în proiectul «Împreună spre succes! Şanse mai bune de ocupare în regiunea ta!». Au fost calificate 200 de persoane, dintre care 65 s-au angajat! Cursurile de calificare au variat de la lucrător în comerţ, lucrător în alimentaţie, ospătar, bucătar, cofetar, la manichiură pedichiură şi agent de securitate“, a declarat primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu.
 
„Cu toate că în proiectul «Femeile fac un pas în faţă!» nu suntem parteneri direcţi, ne-am implicat şi am răspuns pozitiv activităţilor în care ni s-a cerut ajutorul. În cadrul acestui proiect, au terminat cursul de formare profesională - coafor 43 de femei“, a explicat acesta.


 
Cele 799 de femei înscrise în tot proiectul au putut alege între cursuri de calificare profesională şi de iniţiere în antreprenoriat. 500 dintre ele au participat la 25 de programe gratuite de calificare de nivel 1 (pentru meserii precum babysitter, florar-decorator, lucrător în comerţ, frizer etc.) şi de nivel 2 (lucrător social, lucrător hotelier, administrator pensiune turistică etc.).
 
„Ne-am implicat în Săptămâna Voluntariatului, o săptămâna frumoasă, cu activităţi de suflet, la care locuitorii din Murfatlar angrenaţi în aceste activităţi au răspuns pozitiv. Pentru comunitatea noastră, cursurile de formare profesională au reprezentat ceva nou, având în vedere că până acum cetăţenii nu au mai beneficiat de formare gratuită şi de primirea unor subvenţii. Datorită numărului mare de angajări, ne dăm seama că au şi pus în practică ce au învăţat şi sperăm că împreună cu BPI Group să implementăm şi alte proiecte pe viitor!“, a conchis primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii