Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa pune bazele unui parteneriat cu oraşul turcesc Eskişehir

ro

27 Aug, 2014 00:00 3393 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa dezbate, în şedinţa ordinară de mâine, un proiect de hotărâre privind înţelegerea de cooperare şi parteneriat între municipiul Constanţa şi oraşul Eskişehir (Turcia). Potrivit proiectului de hotărâre, părţile au convenit să încheie un parteneriat care are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniul culturii, informaţiei, ştiinţei, tehnicii, artei, mediului, sănătăţii, economiei, sportului şi turismului.

Totodată, înfrăţirea are în vedere fructificarea legăturilor tradiţionale, culturale şi istorice existente între cele două oraşe.
Aşa cum se menţionează în raportul ataşat proiectului de hotărâre, în perioada 28 - 31 iulie, reprezentanţii municipalităţii din Eskişehir au participat la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Turco-Tătar, organizat la Constanţa de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), eveniment în urma căruia a fost reiterată propunerea de a încheia un parteneriat între cele două oraşe.

Cu o populaţie de aproximativ 600.000 de locuitori, metropola turcească Eskişehir este cunoscută pentru numărul mare de etnici tătari care trăiesc acolo, mulţi dintre aceştia originari din Dobrogea.
Nu mai puţin important, UDTTMR a prezentat, printr-o adresă, disponibilitatea şi dorinţa părţii turce de a semna un parteneriat cu Primăria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii