Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt noii reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa în CA-urile spitalelor (documente)

ro

03 Sep, 2015 00:00 3348 Marime text
Fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Constanţa, Boris Parpală, a fost, până ieri, şi membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa, în timp ce Raluca Alina Petreanu (Marin) era membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Numai că, ţinând cont de „situaţia juridică“ a lui Parpală şi de suspendarea raportului de serviciu al Ralucăi Petreanu, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a iniţiat şi a supus votului aleşilor judeţeni un proiect de hotărâre privind înlocuirea lor.

Astfel, în CA-ul Spitalului Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean va fi reprezentat de Anişoara Nemeş, iar în celălalt Consiliu de Administraţie, CJC a desemnat-o pe Monica Tiba.

Cine sunt noii membri ai CA-urilor promovaţi de CJC?

Anişoara Nemeş, locuitor al oraşului Techirghiol, este, în prezent, director economic al SC Darmel Tour 2002 (hotel Scala) şi are pregătire în organizarea şi auditarea evidenţei contabile. Cu alte cuvinte, se pricepe la finanţe-contabilitate, până în 2009 fiind tot director economic la o altă societate comercială, Carmar Digital SRL, iar în perioada 1990-1994, a fost contabil în cadrul Institutului de Marină Civilă Constanţa. Nemeş a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice - specializarea Management financiar-contabil din cadrul Universităţii Craiova şi cunoaşte două limbi străine - franceza şi engleza.

Una se vorbeşte, alta se întâmplă?!

Despre Monica Tiba n-am aflat, iniţial, nimic şi pentru mulţi aleşi judeţeni reprezintă o necunoscută. Situaţia este cu atât mai „inedită“ cu cât surse din PSD Constanţa ne-au declarat că postul de membru supleant în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa „era promis consilierului judeţean Ion Radu“. „Se vorbise la partid, exista şi susţinerea verbală din partea vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir pentru domnul Radu“, a adăugat sursa citată.

Dar cum în politică una se spune şi alta se face, se pare că, pe ultima sută de metri, Dragomir s-a răzgândit şi a preferat-o pe Monica Tiba. Vicele CJC a confirmat că această este angajată în cadrul instituţiei ca funcţionar public „chiar la Direcţia de Sănătate“. Concret, conform celei mai recente declaraţii de avere, Tiba deţine funcţia de inspector la Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate şi Operare Pavilion Expoziţional, Serviciul Sănătate.

Aceasta are două apartamente în Constanţa, ambele cumpărate în anul 2007, iar venitul familiei pe anul fiscal precedent s-a ridicat la 47.589 de lei, reprezentând salariile încasate de ea şi de soţul său.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii