Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este şedinţă extraordinară de Consiliu Local Iată care sunt cele mai arzătoare puncte de pe agenda municipalităţii (document)

ro

20 Oct, 2014 00:00 2146 Marime text
Consiliul Local al municipiului Constanţa se reuneşte, astăzi, în şedinţă extraordinară. Aleşii sunt convocaţi, de la ora 12.00, la Complexul Hotelier Malibu din staţiunea Mamaia, unde vor dezbate cele 14 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Unul dintre acestea vizează rectificarea bugetului municipal pe anul 2014. Nu mai puţin important este şi îndelung discutatul proiect referitor la aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în conformitate cu OUG nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, coroborat cu proiectul de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat, lemne de foc, energie electrică sau butelii GPL pentru sobe. Potrivit celor declarate de edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, încă aproximativ 20.000 de constănţeni vor beneficia, începând cu anul acesta, de subvenţii la căldură, alţii decât cei care se încadrau în plafonul de până acum. Deşi preţul gigacaloriei pe care constănţenii îl plătesc este aproape cel mai mare din ţară, în campanie electorală, edilii decid majorarea plafonului asistaţilor social.

Proiect pentru blocuri destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate 

De asemenea, consilierii municipali se vor opri asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire locuinţe sociale şi lucrări tehnico-edilitare finanţate conform Legii nr. 114/1996“ şi a documentaţiei în etapa de studiu de fezabilitate. De asemenea, aleşii vor dezbate şi proiectul referitor la aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire blocuri de locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate şi lucrări tehnico-edilitare finanţate conform OUG 74/2007“ şi a documentaţiei în etapa studiu de fezabilitate.
Tot astăzi, aleşii vor avea de votat şi câteva proiecte de hotărâre privind asigurarea cofinanţării unor obiective de investiţii ce se referă la construirea unor drumuri publice - strada Barbu Catargi, strada Henri Coandă, strada Ionel Teodoreanu, strada George Topârceanu, strada Corneliu Coposu, strada Eugen Lovinescu şi strada Corneliu Baba. Alte proiecte de hotărâre vizează aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra unor imobile-teren aparţinând municipiului Constanţa, dintre care unul situat în strada Cozia, intersecţie cu strada Alexandru Şteflea, în vederea amplasării unor posturi de transformare, pe toată durata de existenţă a capacităţii energetice, pentru alimentare cu energie electrică.
De precizat că toate proiectele de hotărâre care se regăsesc pe ordinea de zi sunt iniţiate de cei doi viceprimari, Decebal Făgădău şi Gabriel Stan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii