Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii la adresa Green Life Recycling Mihai Petre - „Transporturile de câini s-au derulat ilegal. Activităţile plătite din bani publici“ (documente)

ro

27 Jul, 2016 00:00 5284 Marime text
 

După ce afacerea „Câinele fără stăpân“ a ieşit din mâinile firmei Puppy Vet, cea care a avut până în primăvara acestui an contract cu municipalitatea pentru serviciul de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa, de gestionarea animalelor comunitare a început să se ocupe firma Green Life Recycling. Firma, controlată de o fostă angajată a Primăriei Constanţa, a semnat deja cu municipalitatea un contract privind prestarea de servicii de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa.
Mihai Petre, fost consilier judeţean şi fost pretendent la funcţia de primar al Constanţei, a întreprins mai multe demersuri, încercând să afle dacă noua firmă pe mâna cărora municipalitatea a lăsat câinii fără stăpân va fi mai bună decât „defuncta“ Puppy Vet. Se pare că aşchia nu sare departe de trunchi.
 
Pentru mijlocul de transport al câinilor comunitari, firma Green Life Recycling obține autorizație sanitar-veterinară abia în data de 25 aprilie 2016, cu puţin timp înainte de a semna contractul cu municipalitatea.
Autorizaţia a fost emisă recent, deşi în urmă cu aproape un an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa făcea un alt control, constatând că acelaşi mijloc de transport prezintă trei deficiențe majore: nu există ventilație, nu este inscripționat (s-a inscripţionat ulterior, dar urmele vechi au rămas), iar transportatorii nu erau instruiți despre cum  să acorde ajutor câinilor bolnavi și răniți. Totuşi, firma nu a fost atunci sancţionată. După trei săptămâni, DSVSA Constanţa face o nouă acţiune şi verifică remedierea celor trei situaţii: mijlocul de transport a fost imprimat și dotat cu guri de ventilație.
Şi pe 14 august 2015 aceeaşi maşină este supusă unui control, autorizaţia Sanitar-Veterinară lipsind şi la acea dată, aşa cum reiese din documentele ataşate.

„Din documentele puse la dispoziția subsemnatului de DSVSA, reiese că între 04-26.05.2015, 14.08.2015 și 24.04.2016, SC Green Life Recycling SRL a derulat ilegal activitatea de transport animale vii pe distanțe de până la 65 km, aceasta fiind autorizată abia în data de 25.04.2016. La toată treaba asta mai puneți și faptul că în perioada mai sus-menționată, este posibil ca Green Life Recycling să fi încasat bani publici pentru activitatea gestionării animalelor fără stăpâni. Pe cale de consecință, dacă mijlocul de transport nu era autorizat, atunci transporturile de câini s-au derulat ilegal, deci toate plățile efectuate din bani publici pentru activitățile derulate în Biobaza SC Green Life Recycling SRL ar fi ilegale“, este de părere Mihai Petre, destinatarul unor răspunsuri transmise de către DSVSA, în urma solicitărilor avansate de acesta în baza Legii liberului acces la Informaţiile de interes public.

De asemenea, acesta a precizat că Direcţiei Sanitar Veterinare i-a luat 35 de zile până a răspuns solicitărilor. Peste termenul legal.

Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la această situaţie atât de la DSVSA Constanţa, cât şi de la reprezentanţii firmei Green Life Recycling. Dupa ce l-am contactat telefonic pe şeful DSVSA Constanţa, Geronimo Brănescu pentru a-l întreba cum comentează această situaţie, i-am trimis şi un SMS, la care până la ora închiderii ediţiei nu ne-a răspuns. De asemenea, numărul de telefon disponibil pe fişa societăţii de la Registrul Comerţului, nu este unul bun, la celălalt capăt al firului răspunzându-ne un reprezentant al firmei Petro Job SRL, care a precizat că Green Life Recycling nu mai are sediul la acea adresă, iar cele două companii nu au nicio relaţie, astfel că nu îmi poate oferi nici un număr de contact al firmei Green Life Recycling.

Despre Green Recycling SRL

Potrivit datelor la zi de la Registrul comerţului, Green Recycling SRL a fost înfiinţată în anul 2006, avându-i ca asociaţi pe Maria Carmen Bucur, născută în ianuarie 1967, care deţine 80% dintre părţile sociale, fiind totodată şi administrator, şi pe Alice şi Antonio Andruşcă, născuţi în 1989, respectiv 1993, care deţin împreună diferenţa de 20 de procente. Firma desfăşoară „activităţi veterinare“, dar şi „ecarisaj, pensiune animale“, ca menţiune suplimentară.

Citeşte şi: Adio, Puppy Vet, bun găsit, Green Life Recycling! Câinii fără stăpân, daţi de Primăria Constanţa pe mâinile unei foste angajate (documente)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii