Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2016 aduce un centru after school la Pantelimonul de Sus Fundaţia viitorului cămin cultural din Runcu, aproape gata

ro

21 Jan, 2016 00:00 1963 Marime text

 
În comuna Pantelimon, noul an a fost început cu forţe proaspete. Administraţia locală are în plan înfiinţarea unui centru after school în Pantelimonul de Sus, în clădirea vechiului CAP. Proiectul urmează să fie depus în luna februarie, iar Primăria a solicitat deja, în acest sens, un studiu de fezabilitate şi a obţinut majoritatea avizelor.
 
„În acest moment, mai avem nevoie doar de avizul de legalitate de la Prefectura Constanţa  şi de avizul de la compania care furnizează energia electrică. Avem mulţi copii buni, cu posibilităţi materiale reduse sau de care părinţii nu se pot ocupa în mod corespunzător. În sprijinul lor, venim cu acest after school, care va fi foarte util“, a declarat primarul Vasile Neicu.
 
Gospodarul-şef a mai adăugat că, în acest moment, nu se poate pronunţa cu privire la valoarea investiţiei pe care o va solicita pentru executarea acestui proiect. Totuşi, dacă proiectul va fi acceptat, cel puţin 20 de copii defavorizaţi din comună vor beneficia de o masă de prânz, finanţată de la bugetul local, şi vor avea un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze.
 
Un alt proiect pe care primarul Vasile Neicu vrea să îl pună în aplicare este construirea unui cămin cultural cu o arhitectură deosebită în satul Runcu. Lucrările s-au oprit în acest moment la fundaţie, din cauza vremii, şi ar urma să fie reluate în această primăvară.

„Dacă totul va merge bine, clădirea ar putea fi gata până în toamnă. Avem nevoie de acest cămin, deoarece tinerii nu au unde să se adune. Dacă vrei să faci o nuntă, un botez, nu ai o sală în toată comuna“, a precizat primarul Vasile Neicu. Pentru partea de fundaţie, care este finalizată, autoritatea publică locală a achitat deja 14.000 de lei.

Reţeaua de apă de la Runcu este gata

Primarul Vasile Neicu a declarat că lucrările de la reţeaua de apă sunt finalizate, astfel că locuitorii satului Runcu au apă potabilă. El a ţinut să precizeze că toate gospodăriile vor fi racordate gratuit de Primăria Pantelimon. „Voi face o şedinţă cu locuitorii, vom vedea cine vrea să se branşeze şi cine nu. Acum ne îndreptăm atenţia asupra satului Nistoreşti. Vrem ca, în cel mai scurt timp, şi locuitorii din acest sat să beneficieze de apă potabilă“, a adăugat Vasile Neicu.
 
Proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare se află însă în etapa de studiu de fezabilitate. Astfel, dacă la Runcu reţeaua de apă este finalizată, între localităţile Pantelimonul de Sus şi Pantelimonul de Jos, adică pe o distanţă de doi kilometri, se înlocuiesc conductele.
 
Pe de altă parte, în Pantelimonul de Jos au fost înlocuite conducte de apă pe două jumătăţi de stradă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii