Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinurile vor fi livrate de săptămâna viitoare direct la direcțiile de sănătate publică

ro

06 Jul, 2017 21:34 1355 Marime text
Vaccinurile vor fi livrate direct la direcțiile de sănătate publică, începând de săptămâna viitoare, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Florian Bodog, precizând că sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara, conform Agerpres.ro.

"Începând de săptămâna viitoare, vaccinurile vor fi livrate direct — spre deosebire de alte perioade similare — (...), de către cel care a câștigat procedura, direct la direcțiile de sănătate publică, pe baza repartiției date de Institutul Național de Sănătate Publică", a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

 
Potrivit ministrului Sănătății, sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara, spre deosebire de anii anteriori, în care au fost achiziționate cam 380.000. "Deci este cantitate suficientă", a mai afirmat Bodog.
 
Totodată, ministrul Sănătății a precizat că a cerut verificarea informațiilor apărute cu privire la lipsa vaccinurilor în Harghita și Dolj.
 

"Au fost două informații de presă, una cu privire la izbucnirea unei epidemii în Harghita. (...) Direcția de Sănătate Publică de acolo are vaccin în stoc până la sfârșitul lunii iulie. Și o altă informație, în județul Dolj. Și în județul Dolj există vaccin la nivelul Direcției de Sănătate Publică, nu știu care este motivul pentru care doamna doctor nu a solicitat vaccin suplimentar dacă avea nevoie. Oricum, am dispus verificarea tuturor informațiilor apărute și vom sancționa vinovații", a menționat Bodog.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii