Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

ro

09 Apr, 2024 17:00 798 Marime text
  • Deputatul Stelian Ion, președintele USR Constanța și candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru Primăria municipiului Constanța s-a aflat astăzi în studioul ZIUA LIVE pentru a discuta despre problemele reclamate de constănțeni
  • Printre acestea se numără lucrările de reabilitare prost gestionate, lipsa locurilor de parcare și a alternativei la desființarea acestora dar și despre traficul infernal din municipiu
  • Primele lucruri pe care le va face din poziția de primar ar fi câteva modificări la Primărie în privința organizării și trebuie găsită o soluție la traficul rutier din oraș
  • Candidatul ADU la Primăria Constanța a vorbit și despre nevoia de noi școli, grădinițe și de creșe și a anunțat că aceasta va fi tema principală a campaniei electorale de la Constanța a Alianței Drepta Unită -  Educația și investițiile în viitorul copiiilor noștri!




Deputatul Stelian Ion, președintele USR Constanța și candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru Primăria municipiului Constanța s-a aflat astăzi în studioul ZIUA LIVE pentru a discuta despre problemele reclamate de constănțeni.

Printre acestea se numără lucrările de reabilitare prost gestionate, lipsa locurilor de parcare și a alternativei la desființarea acestora dar și despre traficul infernal din municipiu.
 
„Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor. Am primit o notificare că în zona Palazu cetățenii primesc notificări în zone lăsate pârloagă să se taie iarba. Au mers fix acolo unde nu au asfaltat pentru că cineva din Primărie își construiește un bloc. Pentru că este protejatul Primăriei, pune oamenii să își tundă iarba.
 
Pentru unii se permite cu autorizație să se construiască unele chestii masive pe bucata prelungită de plajă și pentru alții rezervi doar controale și amenzi. Nemulțumirea multor agenți este că sunt cocoșați de amenzi și alții construiesc și vin cu excavatoare și compactoare pe plajă.
Un compromis de genul acesta îl atrage pe următorul și tot așa.

Primele lucruri pe care îl voi face din poziția de primar ar fi câteva modificări la Primărie în privința organizării și trebuie găsită o soluție la traficul rutier din oraș. Am văzut că se sapă pe strada Soveja și udau zona să nu se ridice praful. Când ești în apropierea campaniei se pot respecta regulile. Pe Baba Novac oamenii de luni de zile nu pot deschide geamul. Nu s-a luat nici măcar o soluție. Trebuie finalizate aceste lucrări. 
Referitor la sensurile unice din oraș, acolo unde este evident că este o prostie se poate modifica. Aceste soluții nu pot fi luate pe genunchi. Trebuie un studiu de trafic, dacă decongestionezi traficul pe o porțiune este posibil să îngreunezi în altă parte. După ce marile șantiere sunt finalizate trebuie un studiu de trafic. 

Oamenii se plâng de programul transportului în comun. Sunt oameni care încep la ora 6.00 și nu pot ajunge la muncă. Trebuie achiziționate mai multe autobuze electrice. Ar trebui reluate demersurile pentru troleibuze în Constanța. Tramvaie nu mai putem aduce, dar troleibuze se poate reface infrastructura. 

Sunt discuții legate de liniile continue de pe marile bulevarde. Cred că linia continuă de la Gară până la Satul de Vacanță nu este ok. Ar trebui făcute câtev alinii discontinue, una ar putea fi la intersecția cu strada Suceava. Cu timpul trebuie să găsim o soluție pentru înscrierea la școli și grădinițe. Unitățile de învățământ ar trebuie să fie la fel din privința actului educativ. Traficul este aglomerat din cauza părinților care aleg să îl ducă la anumite școli. 

Nu cred că Vergil Chițac să pună în aplicare proiectul cu locurile de parcare desființate până la alegeri. Aceste măsuri trebuie luate deoarece riscăm să pierdem foarte mulți bani și nu ne permitem. În zona parcurilor va fi o problemă mare. La Casa de Cultură se pretează o parcare subterană sub spațiul verde. Este foarte important să fie găsite soluții. Vin părinții în parc, la liceu, la școli, la biserică și nu au locuri de parcare. Soluția a venit chiar de la locuitorii din zonă. Soluții miraculoase nu se vor putea găsi. Trebuie amenajate parcări. Transportul în comun trebuie îmbunătățit, o frecvență mai mare. Uneori nu poți folosi transportul n comun, mai ales dacă faci cumpărături și mai ai și copii. 

Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă. Am văzut unele zone ce nu se inundau, exemplu intersecția Suceava cu Lăpușneanu, care nu se inundau și acum se inundă. Voi verifica atent dacă se spală în special zonele din preajma ghenelor de gunoi. 

Pistele de biciclete uneori nu duc nicăieri. Mai sunt canalizări puse pe aceste piste, nu au fost făcute corect. O perioadă nu se poate face nimic, mai exact cinci ani trebuie folosite așa cum sunt. În momentul în care le folosești trebuie să fii foarte atent. Unde vom completa pistele, le vom face ca la carte”, a spus Stelian Ion la ZIUA LIVE, răspunzând întrebărilor constănțenilor.

Candidatul ADU la Primăria Constanța a vorbit și despre nevoia de noi școli, grădinițe și de creșe și a anunțat că aceasta va fi tema principală a campaniei electorale de la Constanța a Alianței Drepta Unită - Educația și investițiile în viitorul copiiilor noștri!
 
Interviul Integral poate fi urmărit aici:



Citește și:

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii