Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saber Guardian 17 12 parașutiști răniți în timpul unui exercițiu de noapte în România

ro

23 Jul, 2017 06:54 9895 Marime text
Exercițiul Swift Response 17-1 a cuprins, vineri, parașutarea de materiale și tehnică militară, inclusiv vehicule americane Humvee, din avioane Hercules, care au decolat de la Baza Aeriana Papa din Ungaria, pe un câmp din apropierea Bazei 71 Aeriana Câmpia Turzii, iar vineri seara, de la ora 23.00, s-a executat parașutarea a peste 500 de militari americani care, ulterior, au participat la "atacarea" bazei românesti.

Numai că s-a produs accidentul. Ofițerul de Relații Publice din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, Brent M. Williams, a declarat, ieri, că 12 militari americani au fost răniți, în timpul exercițiului, iar starea lor este stabilă.
 

"12 soldati americani au suferit rani in cadrul parasutarii de noapte care a avut loc vineri, în cadrul exercițiului de la Câmpia Turzii.

Aceștia au primit tratament medical de urgență pentru răni și au fost transportați la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigații ulterioare.

Zece dintre militari se vor întoarce în cadrul unității în urmatoarele 24 - 48 de ore, iar ceilalți doi vor rămâne internați pentru tratament și observații în urma rănilor căpătate.

Starea medicala a celor 12 soldați este stabilă", a spus Williams.

 
Majoritatea rănilor suferite au fost la picioare, în urma aterizării cu parașuta.

În cadrul Swift Response 17-1, exercițiu de sprijin pentru exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, au participat forțe si mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnica aferentă, iar din Fortele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate si sisteme de aparare antiaeriena Gepard.
 
Scenariul conceput pentru acest exercitiu a prevăzut, sămbătă dimineața, înconjurarea, ocuparea, securizarea și operaționalizarea în favoarea aliaților a unei baze militare, în acest caz a Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.
 
sursa foto: mapn.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii