Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început exercițiul militar „Saber Guardian 23”. Imagini de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” (FOTO+VIDEO)

ro

06 Jun, 2023 13:21 1072 Marime text

În perioada 06.06-07.06.2023, Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu participă cu 3 aeronave de tip elicoptere PUMA IAR 330 L-RM la ultima faza a exercițiului multinațional „Saber Guardian 23”, în raionul de instruire Bordușani (Ialomița).

„Saber Guardian 23”, un vârf al pregătirii profesionale, este integrat în complexul de exerciții „DEFENDER 23” și cuprinde etape de planificare și organizare demarate înaintea celor de execuție operațională, care au loc în prezent.

Exercițiul a fost precedat, în cursul lunii mai, de etapa de afluire a efectivelor și echipamentelor pe căile de comunicații rutiere, navale și aeriene din țară, către zonele de antrenament, și va fi urmat de faza defluirii forțelor, din a doua decadă a lunii iunie. Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan – Emanoil Florescu” exercită comanda și controlul asupra structurilor participante la „Saber Guardian 23”.

„DEFENDER 23” este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF). Exercițiul „Saber Guardian 23” este inclus în programul de exerciții de antrenament comun al USAREUR-AF, pentru creșterea interoperabilității forțelor armate din state aliate și partenere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii