Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saber Guardian 2019 s-a terminat. Cât a cheltuit Ministerul Afacerilor Interne pentru activitatea de protocol. De unde fondurile

ro

01 Jul, 2019 07:29 2448 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 484/13.VI.2019 a fost publicată Hotărârea Guvenrului 402 /2019 privind aprobarea normativelor de cheltuieli pentru activitatea de protocol cu caracter deosebit "Observarea exerciţiului militar Saber Guardian 2019, de pe teritoriul României, conform prevederilor Documentului de la Viena 2011 privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii spaţiului OSCE", organizată de Ministerul Afacerilor Interne prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale în perioada 18-21 iunie 2019.

Conform actului normativ la care facem referire semnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă, şi contrasemnat de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Dorin Sandu Voicu, ministrul apărării naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, ministrul afacerilor externe, Teodor-Viorel Meleşcanu, şi ministrul finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici.

Astfel, au fost aprobate normativele de cheltuieli pentru activitatea de protocol cu caracter deosebit „Observarea exerciţiului militar Saber Guardian 2019, de pe teritoriul României, conform prevederilor Documentului de la Viena 2011 privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE“, organizată de Ministerul Afacerilor Interne prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale în perioada 18-21 iunie 2019.

Finanţarea cheltuielilor pentru activitatea de protocol cu caracter deosebit prevăzută la art. 1, în sumă totală de 101.560 lei, se suportă din prevederile bugetare aprobate Ministerului Afacerilor Interne la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţa naţională“, titlul II „Bunuri şi servicii“.

Acţiunile stabilite se organizează la nivelul ordonatorului principal de credite, iar finanţarea cheltuielilor se realizează la nivelul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în limita sumei de 82.310 lei.

Totodată prin derogare de la prevederile cap. II pct. 2 şi pct. 5 lit. B şi C din Normele privind organizarea în ţară a acţiunilor de protocol şi a unor manifestări cu caracter cultural-ştiinţific, precum şi cheltuielile ce se pot efectua în acest scop de către instituţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 552/1991, şi ale art. 3 alin. (2) lit. A.a) din Normele referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice pe linia aplicării prevederilor actelor internaţionale la care România este parte cu privire la controlul armamentelor, creşterea încrederii şi securităţii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 906/1999, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul organizării şi desfăşurării vizitelor, se aprobă invitarea în ţară a unui număr maxim de 35 de persoane şi cazarea persoanelor participante la hoteluri de 4 stele.

În secţiunea Documente a acestui material puteţi accesa defalcarea cheltuielilor.

Sursa foto: eur.army.mil
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii