Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră pentru judeţul Constanţa CCINA te învaţă cum poţi avea o afacere de succes în agricultură

ro

26 Aug, 2014 00:00 1374 Marime text
Timp de patru zile, în perioada 11 - 14 octombrie, locuitorii oraşului Constanţa vor putea participa la un curs de agricultură ecologică, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management. Cursul se va desfăşura la sediul CCINA şi este o premieră pentru judeţul Constanţa, dar şi pentru judeţele adiacente.
 
În decursul celor patru zile, cursanţii îşi vor însuşi noţiuni în ceea ce priveşte creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. De asemenea, vor învăţa care sunt etapele ce trebuie respectate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.
Mai mult de atât, în cadrul unei ferme ecologice din Constanţa, în ultima zi de formare, cursanţii vor putea discuta cu un fermier ce are experienţă practică în domeniu, de la care vor învăţa ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productiv, o fermă ecologică. Totodată, fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.
Menţionăm că participanţii la curs vor avea posibilitatea de a face cunoştinţă cu traineri şi lectori, care se disting prin cunoaşterea în profunzime a problemelor şi a necesităţilor reale ale fermierilor, dar şi prin experienţa lor practică.

Participanţii la curs vor beneficia de un certificat de absolvire

La finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, toţi cei care au participat la curs vor beneficia de un certificat de absolvire, autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru „Operator în ferme ecologice mixte“, cod COR: 314205. Beneficiarii diplomei vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene şi, în acelaşi timp, vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii