Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partener de afaceri al lui Strutinsky Firma lui Kay Tonnes Thorkildsen va ridica două blocuri în zona Pieţei Balada (document + galerie foto)

ro

19 Feb, 2015 00:00 5699 Marime text
În jurul Pieţei Balada din municipiul Constanţa urmează a fi construite două blocuri. Primul va fi desfăşurat pe P+2E, iar cel de al doilea, pe P+6E. Ambele blocuri vor avea spaţii comerciale la parter. Investitorul este o firmă în care este implicat omul de afaceri de origine norvegiană Kay Tonnes Thorkildsen, cunoscut şi prin faptul că derulează afaceri împreună cu Sorin Gabriel Strutinsky. Mai precis, iniţiatorul proiectului este SC Concorde Group SRL (!). Deşi aceasta este denumirea care se regăseşte în publicaţia de consultare a propunerii preliminare (Concorde Group SRL fiind o firmă din capitală care se ocupă cu efectuarea de lucrări de instalaţii electrice), potrivit arhitectului Alec Marius Iuga, persoana responsabilă de informarea şi consultarea publicului cu privire la acest proiect, „este probabil vorba despre o eroare de tipărire. Investitorul este SC Concorde Grup SRL, firma care are sediul social în Constanţa“. Amintim că, în prezent, Strutinsky este arestat pentru 30 de zile, fiind bănuit că ar fi primit peste 2 milioane de euro pentru a interveni la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost postat Planul Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de străzile Avram Iancu, Bucureşti, Garofiţei şi de aleea Garofiţei. Potrivit avizului de oportunitate nr. 85483/18.06.2014, iniţiatorul proiectului este SC Concorde Group SRL. Constănţenii sunt invitaţi să transmită observaţii şi propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei municipiului Constanţa, în perioada 16 februarie - 13 martie. Mai mult, cei interesaţi pot participa la dezbaterea publică organizată la sediul

Primăriei oraşului Ovidiu, sala de şedinţe, în data de 27 februarie, la ora 10.00.

 Ce spune Registrul Comerţului

 Concorde Grup SRL a luat fiinţă în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Garofiţei, C.C. Piaţa Agroalimentară Balada nr. 20. Dovada sediului social o face contractul de concesiune şi anexele la acesta, după caz, nr. 58516 din data de 29.04.2002, contract care va expira pe data de 29.04.2051. Firma are un capital social subscris de 2.220.200 de lei, integral vărsat, compus din 222.020 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Westhouse Group SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, care deţine 222.019 părţi sociale (99,01% din capitalul social), şi RomReal Ltd, cu sediul social în Insulele Bermude, Hamilton HM 12, Canon's Court, care deţine o parte socială (0,99% din capitalul social). Administratorul societăţii este Kay Tonnes Thorkildsen, născut în 1939, în Stavanger, Norvegia. Societatea se ocupă cu „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Potrivit date-financiare.ro, societatea cu cinci salariaţi a declarat, în anul 2103, o cifră de afaceri netă de 1.263.157 de lei şi un profit brut de 309.262 de lei. În ceea ce priveşte societatea Westhouse Group SRL, potrivit Registrului Comerţului, aceasta a fost înregistrată în anul 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 208, etaj 4. Dovada sediului social a face actul adiţional la contractul de închiriere nr. 06 din data 25.11.2014, emis de A&D Atlas SRL. Firma are un capital social subscris de 193.920.430 de lei, integral vărsat, compus din 19.392.043 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic al societăţii este RomReal Ltd. Administratorul societăţii, care se ocupă de „dezvoltare (promovare) imobiliară“, este Kay Tonnes Thorkildsen. În anul 2013, Westhouse Group SRL, cu cinci salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 407.587 de lei şi zero profit net.

 Cine este afaceristul Kay Tonnes Thorkildsen

 Kay Tonnes Thorkildsen este un om de afaceri de origine norvegiană, cunoscut la nivel local mai mult prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean: Sorin Gabriel Strutinsky. Tocmai vechiul prieten şi cel care deţine părţi sociale şi administrează mai toate firmele în care apar numele primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu. Astfel, Strutinsky şi Kay Tonnes Thorkildsen sunt asociaţi în societatea North Bridge Energies, pe care norvegianul şi botoşăneanul adoptat de Constanţa o împart cu persoana juridică din Bermude, North Bridge Group Ltd. Cu o istorie picantă în lumea imobiliarelor de pe litoralul românesc, societatea condusă de norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen deţine încă nenumărate terenuri în judeţul Constanţa, după ce, de la instalarea crizei financiare, a încercat să scape de ele, fără prea mari reuşite. Nu mai puţin de 11 terenuri deţinea Westhouse în zona Constanţei, însumând 1.232.333 mp de teren, cu loturi în Ovidiu, Mamaia Nord (56.167 mp), Piaţa Balada (7.188 mp), zona Carrefour (15.000 mp) sau Constanţa (865.062 mp). Dintre numeroasele proiecte pe care le aveau la acea dată, norvegienii de la Westhouse nu au finalizat decât Corallia Residence, imobilul de la intrarea în staţiunea Mamaia despre care se lăudau că l-ar fi vândut în totalitate.

 Afaceri cu Sorin Strutinsky 

Westhouse şi Kay Tonnes Thorkildsen, CEO al RomReal, au făcut afaceri şi cu asociatul lui Mazăre şi al lui Constantinescu, Sorin Gabriel Strutinsky. Este vorba despre societatea North Bridge Energies, pe care Thorkildsen şi Strutinsky o împart cu persoana juridică din Bermude, North Bridge Group Ltd. Prin hotărârea nr. 1 din 29 noiembrie 2010, Marius Lungu, asociat în North Bridge Energies, a decis să cesioneze o parte dintre părţile sociale pe care le deţinea către restul de asociaţi. Astfel că, în urma modificării, SC North Bridge Energies SRL a fost împărţită astfel: North Bridge Group Ltd - 31,67%, Kay Tonnes Thorkildsen - 31,66%, Maris-Armand Lungu - 5% şi Gabriel Sorin Strutinsky - 31,67%.

 
În secțiunea „Documente“, puteţi vizualiza Planul Urbanistic Zonal al construcţiilor la care facem referire în articolul de faţă. 
 
 Citeşte şi
Solicitant controversat la Direcţia de Urbanism. Partenerul de afaceri al lui Strutinsky face modificări în blocul Coralia (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii