Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi vrea sa introduca o taxa pentru PET-uri

ro

10 Apr, 2009 20:31 1424 Marime text
Ministrul Mediului pregăteşte introducerea taxei pentru PET-uri pentru că au nevoie de o perioadă de timp foarte lungă pentru degradare şi sunt una dintre cele mai mari surse de poluare. 

Nicolae Nemirschi a declarat că, deocamdată, cauză soluţii tehnice şi economice pentru instituirea acestei taxe. „E nevoie de o anumită formulă prin care să conştientizăm că acel PET, care, teoretic, este gratis, seamănă foarte mult cu punga care era gratis în supermarket. Dacă o luăm cantitativ, un PET cred că ar conţine zece pungi, ca volum de plastic, care stă 400 de ani în natură până se degradează", a spus acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodorescu 11 Apr, 2009 16:34 instalati mai repede si mai multe tomberoane ecologice ! acum 20 de ani existau deja in tarile civilizate ;La noi s-a preferat sa platim tzigani sa le recupereze de prin muntii de gunoaie Plasticul e atat de mult , incat trebuie investitii in tomberoane ! suntem atat de saraci ,dar risipitori !PT CA NU VA PASA !!!!!!! DOMNILOR EDILI , DACA TOT VA PLIMBATI PE BANI PUBLICI PRIN ALTE TARI , DE CE NU VENITI CU IDEI UTILE DE ACOLO ? SAU MERGETI PT PROTOCOALE SI SHOP ?????????????????????