Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul Mircea Rednic deplânge lipsa spectatorilor de pe stadioane. Ce soluţie vede antrenorul

ro

05 Mar, 2021 00:00 2867 Marime text
  • Fără fani în tribune, partidele oficiale seamănă cu unele amicale sub aspectul atmosferei din arene.
  • FC Viitorul întâlneşte vineri la Ovidiu Academica Clinceni, partida fiind foarte importantă.
  • Echipa constănţeană se află pe 11 în clasament, la opt puncte de locul 6, ultimul care duce în play-off ,şi întâlneşte tocmai echipa care ocupă această poziţie!
 
Pandemia de coronavirus a afectat sportul şi prin prisma lipsei spectatorilor de pe stadioane ori din sălile de joc. Fără atmosfera creată de fani, partidele oficiale capătă un caracter mai mult amical, ceea ce a subliniat şi Mircea Rednic, antrenorul principal al FC Viitorul.   
 
Înainte de importanta partidă pe care echipa constănţeană o va susţine vineri, 5 martie, în etapa a 26-a a Ligii 1, pe teren propriu cu Academica Clinceni, „Puriul” s-a referit şi la problema prezenţei spectatorilor în tribună la meciurile de fotbal, un suciect care, în opinia tehnicianului, ar trebui discutat în prezent de oficialii din fotbal şi de autorităţile sanitare. Antrenorul nu crede că vor fi probleme, din punct de vedere epidemiologic, cu fani în tribune, în condiţiile în care partidele sunt în aer liber şi s-ar ocupa numai 30% dintre locuri, existând distanţare fizică între spectatori, iar aceştia vor purta mască.
 

„Toată lumea ţipă, se aude”

 
„Lipsa suporterilor afectează jocul echipei. Ei simt când formaţia are nevoie de susţinere. Sunt un impuls pentru jucători. Plus că este ambianţă, altă atmosferă. Fără fani zici că-i un meci amical. Toată lumea ţipă, se aude. Nu e cum ar trebui să fie un meci oficial. Cred că ar fi momentul ca cei de la Federaţie, de la Ligă şi de la Ministerul Sănătăţii să se gândească la acest aspect. Din moment ce meciul e în aer liber şi oferi 30% din capacitatea stadionului, nu cred că se pot infecta. Faţă de ce am văzut în weekend, cum se stă la rând la ski. Ori în restaurante. Riscul e mult mai mare acolo decât pe un stadion. Să se facă o regulă, în care să se stea la distanţă de patru scaune, cu mască obligatoriu şi sunt sigur că nu au cum să fie probleme”, a declarat Mircea Rednic. 
 

Ca şi cum ar fi un meci decisiv

 
Aflată pe poziţia a 11-a în clasament, cu 28 de puncte (la opt lungimi de locul 6, ultimul care duce în play-off), dar cu un meci în minus, FC Viitorul întâlneşte vineri tocmai echipa de pe poziţia a şasea, Academica Clinceni, astfel că partida are o importanţă foarte mare pentru echipa constănţeană! 
 
„Sper ca băieţii să înţeleagă că sunt cele trei meciuri de până la întreruperea campionatului pe care, dacă vrem să ne mai gândim şi să sperăm la o calificare în play-off, trebuie să le câştigăm. Începem cu Clinceni, un adversar direct. Sunt sigur că băieţii mei sunt conştienţi de însemnătatea lui şi vor aborda partida foarte serios, ca şi cum ar fi un meci decisiv”, a menţionat Mircea Rednic.
 
„Clinceni se apără cu toată echipa. Va veni la noi să se apere şi să lovească pe contraatac. Nu ne va fi uşor. Va trebui să atacăm. Antrenorul ne va spune ce avem de făcut pentru a câştiga”, a precizat şi atacantul Jo Santos.     
 

Fericirea adusă de play-off

 
Devenit, după plecarea lui Kevin Luckassen, principalul marcator al FC Viitorul din lotul actual, cu şase reuşite, mijlocaşul Andrei Ciobanu speră şi el la calificarea în play-off. 
 
„Mă bucur foarte mult că mi-am ajutat echipa. Sper să o fac şi în continuare, dar mai importantă este performanţa echipei. Dacă ne calificăm în play-off, cu siguranţă toată lumea va fi fericită”, a punctat Ciobanu.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul - Academica Clinceni
Jo Santos - „E un meci cheie, ca o finală”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii