Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul „Ion Jalea” va fi reabilitat

ro

07 Nov, 2016 00:00 2639 Marime text
Muzeul de Artă Constanţa anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Modernizare şi reabilitare clădire existentă S+P+1e Muzeul «Ion Jalea»“. Potrivit anunţului de participare, valoarea estimată fără TVA a contractului este de 416.372 de lei.
 
Operatorii economici care, conform codurilor CAEN activate pe societăţile lor, au dreptul de a executa lucrări din subcategoria celor supuse prezentei achiziţii şi care sunt interesaţi de participarea la selecţia de oferte pot depune oferta la următoarea adresă: Muzeul de Artă Constanţa - Serviciul Administrativ, până pe data de 10 noiembrie. Termenul maxim de executare şi de finalizare a lucrării solicitat şi acceptat de autoritatea contractantă este de 45 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor.
 
Fiecare ofertant va ataşa propunerii tehnice un grafic de execuţie a lucrărilor, elaborat şi asumat de el, în care va detalia, în ordine logic- temporală, activităţile/gamele/fazele/operaţiunile pe care le va efectua, în vederea îndeplinirii obiectivelor caietului de sarcini.
 
Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” este situat în zona istorică a oraşului, în capătul bulevardului Elisabeta, la câţiva paşi de Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel”. Instituţia este găzduită de o frumoasă clădire construită în stil brâncovenesc la începutul secolului al XX-lea. În interiorul muzeului sunt expuse peste 200 de lucrări superbe donate de sculptor în anul 1969 şi de familia acestuia, în 1984, după moartea sa.
 
În anul 1968, Ion Jalea donează Muzeului de Arta din Constanţa 108 dintre lucrările sale de căpătâi. O mică parte dintre acestea au fost expuse în clădirea principală a muzeului, restul de lucrări putând fi admirate în cadrul Muzeului de Sculptură „Ion Jalea”. Printre lucrările expuse în cele două muzee constănţene se regăsesc autoportrete ale artistului, portrete ale părinţilor săi şi ale celor două fiice, portretul scriitorului Liviu Rebreanu şi un cap de Madonă de o rară valoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii