Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea 544/2001 va fi modificată. ​Ce spune ministrul ​Consultării Publice și Dialogului Social

ro

09 Jun, 2017 19:56 1811 Marime text
Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) are în acest moment în desfășurare o consultare publică cu privire la oportunitatea modificării Legii nr. 544/ 2001 în sensul eficientizării și ușurării accesului la informațiile de interes public.
 

'Nu există și nu a existat niciodată intenția de a modifica Legea nr. 544/ 2001 a accesului la informații de interes public în sensul îngrădirii accesului. Intenția MCPDS nu este de a restrânge drepturi ci pur și simplu de a simplifica atât munca cetățenilor care solicită informații cu privire la activitatea și modul de cheltuire a banului public, cât și a funcționarilor publici care sunt puși să răspundă pe același subiect de mai multe ori.' a precizat Ministrul Gabriel Petrea.

 
În urma discuțiilor avute atât cu sectorul neguvernamental, cât și cu asociațiile instituțiilor administrației publice, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a primit semnale constatate cu privire la anumite deficiențe în aplicarea Legii nr. 544/ 2001.
 
În acest sens Ministrul Gabriel Petrea a decis o consultare instituțională și a transmis solicitări către toate ministerele, prefecturile, consiliile județene, primăriilor de municipiu, orașe, precum și structurilor asociative ale administrației publice locale, în vederea preluării disfuncționalităților din practică.

 'Am dispus o consultare generală în privința oportunității modificării Legii nr. 544/ 2001 pentru eficientizarea procesului de furnizare a informațiilor de interes public. După centralizarea tuturor răspunsurilor vom comunica public dacă este oportună modificarea legii, precum și propunerile primite în acest sens' ministrul Gabriel Petrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii