Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În apropierea Cazinoului RA-APPS îşi face restaurant în fostul sediu al Consulatului General al Chinei la Constanţa (galerie foto)

ro

02 Feb, 2016 00:00 4833 Marime text


Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) intenţionează să deschidă un restaurant pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa.
 
În acest sens, RA-APPS - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Neptun a solicitat şi a obţinut acordul Primăriei municipiului Constanţa. Astfel, pe 1 februarie, a fost eliberat Certificatul de Urbanism nr. 553 cu obiectul „Amplasare firmă luminoasă din litere volumetrice“. Clădirea în care va fi deschis restaurantul este situată pe bulevardul Elisabeta nr. 7. Certificatul de urbanism este valabil până la data de 1.02.2016.
 
Restaurantul va fi amenajat în clădirea în care a funcţionat restaurantul Queen Elisabeth, aceeaşi clădire care a găzduit şi Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa. Imobilul are o valoare istorică deosebită, fiind declarat monument istoric. Casa Cănănău, una dintre clădirile emblematice ale Constanţei, a fost ridicată în 1913 după planurile arhitectului Victor Ştephănescu. Vila i-a aparţinut lui Titus Cănănău, fost primar al Constanţei.

Ca urmare a rezilierii contractului, localul nu a mai funcţionat, dar a impus cheltuieli din bugetul RA-APPS cu paza și impozitele locale.



Sesizând vadul bun al zonei, RA-APPS a decis să opereze singură acest local, așteptând turiștii flămânzi care acostează cu navele de agrement pe cheiul din apropiere. „Consiliului de Administraţie al RA-APPS i s-a solicitat aprobarea amenajării în acest spaţiu a unui restaurant clasic și s-a hotărât, având în vedere locaţia foarte bună, ca imobilul să rămână în administrarea directă a sucursalei. Solicitarea s-a bazat pe amplasamentul, extrem de favorabil, al acestui imobil, și anume pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa“, se arată într-un document oficial consultat de Profit.ro.
 
Restaurantul va fi administrat de sucursala Neptun a RA-APPS. Pentru deschiderea în acest an a restaurantului, vor fi angajate 12 persoane.
 
La nivel naţional, RA-APPS operează mai multe hoteluri și restaurante, înregistrând anul trecut venituri totale de 281 de milioane de lei. RA-APPS funcţionează în baza Hotărârii de Guvern nr. 60/21 ianuarie 2005, modificată cu Hotărârea de Guvern nr. 265/31 martie 2005, în scopul administrării, păstrării integrităţii şi protejării bunurilor aparţinând domeniului public al statului, destinate asigurării serviciilor publice de interes naţional - de reprezentare şi protocol pentru Senat, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Guvern şi Curtea Constituţională -, a bunurilor destinate asigurării de servicii specifice pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentanţele organizaţiilor internaţionale interguvernamentale acreditate în România şi pentru personalul acestora, precum şi a bunurilor aparţinând domeniului privat al statului pe care le are în administrare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii