Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a declarat din greşeală un pacient mort, Spitalul Judeţean Constanţa pune brăţări bolnavilor

ro

24 Feb, 2017 15:02 3310 Marime text
După recentul caz în care un pacient viu a fost declarat decedat şi rudele i-au fost anunţate să se pregătească de înmormântare, conducerea  Spitalului Clinic Judetean De Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta a hotarat introducerea bratarilor de identificare pentru pacienti. Astfel, toti bolnavii aflati in stare grava vor purta la mana, pe intreaga perioada a spitalizarii, o bratara care va contine datele de identificare . In cel mai scurt timp masura urmeaza sa fie implementata  pentru toti pacientii internati in SCJU.

Măsura a fost luată după ce week-endul trecut, o femeie din Constanţa, Mihaela Mincu a primit un telefon prin care a fost anunţată că tatăl ei a decedat. Aceasta și-a anunțat rudele și au început să cumpere cele necesare pentru înmormântare.  Când au mers să își ia tatăl de la morgă, și-au dat seama că nu este el și că tatăl ei trăia și era încă în salon. 

Ulterior la nivelul unităţii sanitare a fost înfiinţată o comisie care a analizat incidentul. 

Sursa foto: spitalul-constanta.ro

Citeşte mai multe aici: 

Pacient, declarat mort din greșeală la Spitalul Județean Constanța. A fost înființată o comisie de cercetare administrativ – disciplinară (video)

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean Constanța. A fost declanşată o anchetă! Iată de ce


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii