Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Gheorghe Ungureanu, își serbează ziua de naștere

ro

14 Apr, 2015 00:00 3550 Marime text
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS) Constanţa, Gheorghe Ungureanu, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Director al CCS din 2002, Gheorghe Ungureanu a început managementul cultural un an mai târziu. S-a născut în Moldova, a venit la Constanţa acum mai bine de 40 de ani, şi a rămas aici.
 
Iniţial, s-a angajat la IAS Murfatlar şi s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă. În 1970, s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume şi Fructe. Mai întâi a fost şofer, apoi lucrător comercial, iar în final a ajuns şeful depozitului de legume şi fructe. În 1990, a devenit lider de sindicat. În acelaşi an, împreună cu mai mulţi lideri de sindicat constănţeni, a înfiinţat Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură. A fost ales secretar general. În 2002, directorul Casei de Cultură, Filip Pop, a ieşit la pensie, iar Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia instituţiei.
 
Datorită implicării lui Gheorghe Ungureanu, pe scena Casei de Cultură au urcat artişti de renume, precum Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, , Horaţiu Mălăele, Tudor Gheorghe sau regretatul Gheorghe Dinică, iar constănţenii au putut asista, de-a lungul anilor, şi la concerte simfonice, pop-rock sau la reprezentaţii de balet.
 
Pe 28 ianuarie 2014, preşedintele Traian Băsescu a semnat o serie de decrete de decorare a mai multor oameni de cultură. Printre aceştia s-a numărat şi Gheorghe Ungureanu, care a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii