Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Gheorghe Ungureanu, fostul director al Casei de Cultură Constanța, ar fi împlinit vârsta de 72 de ani

ro

14 Apr, 2023 00:00 1478 Marime text

 
  • Gheorghe Ungureanu a decedat în urmă doi ani, chiar în ziua împlinirii a 70 de ani
  • El a fost numit în fruntea conducerii Casei de Cultură în anul 2002, după ce predecesorul său, Filip Pop ieșea la pensie
 
Destinul a făcut ca, la data de 14 aprilie 1951 să vină pe lume un anume Gheorghe Ungureanu, cel care mai târziu avea să dețină timp de aproape 20 de ani funcția de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța. Ca o ironie a sorții, tot pe 14 aprilie, în 2021, Gheorghe Ungureanu trecea în neființă, la vârsta de 70 de ani.
 
Gheorghe Ungureanu este originar din Moldova, dar a trăit la malul mării mai bine de peste patru decenii.
 
Mai întâi, el s-a angajat la IAS Murfatlar și totodată, s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă.
 
La începutul anilor `70, Gheorghe Ungureanu s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume și Fructe. Prima dată a ocupat postul de șofer, ulterior a devenit lucrător comercial și în final, a ajuns șeful depozitului de legume și fructe.
 
În anul 1990, Gheorghe Ungureanu devenea lider de sindicat. Tot atunci, alături de mai mulți lideri de sindicat constănțeni, a înființat Uniunea Județeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură. În cadrul acestei organizații, Ungureanu a fost ales secretar general.
 
El a fost numit în fruntea conducerii Casei de Cultură în anul 2002, după ce predecesorul său, Filip Pop ieșea la pensie.
 
Datorită implicării lui Gheorghe Ungureanu, pe scena Casei de Cultură au urcat artişti de renume, precum Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, Horaţiu Mălăele, Tudor Gheorghe sau regretatul Gheorghe Dinică, iar constănţenii au putut asista, de-a lungul anilor, şi la concerte simfonice, pop-rock sau la reprezentaţii de balet.
 
Dintre distincțiile primite de Gheorghe Ungureanu de-a lungul timpului, amintim de „Crucea Sfântului Apostol Andrei”, înmânată în noiembrie 2017, „pentru activitate intensă și neobosită în ogorul dreptmăritoarei Biserici Ortodoxe Române și pentru prodigioasa colaborare pe plan cultural și artistic cu Eparhia Noastră”. Cu acel prilej, s-a intonat „Vrednic este”.
 
În aprilie 2019, fostul director al Casei de Cultură a fost premiat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali, cu prilejul celebrării a 40 de ani de la înfiinţarea instituţiei. El a primit premiul de excelenţă pentru întreaga activitate.
 
De asemenea, printr-un decret de decorare semnat de fostul preşedinte Traian Băsescu, Gheorghe Ungureanu a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
 
Citește și:
Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, a decedat

Vrednic este? Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, a primit Crucea Sfântului Apostol Andrei (galerie foto + video)

Directorul Casei de Cultură Constanţa, Gheorghe Ungureanu, premiat pentru întreaga activitate


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii