Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, condus mâine pe ultimul drum

ro

15 Apr, 2021 16:18 2626 Marime text
  • Gheorghe Ungureanu, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, va fi condus mâine pe ultimul drum.

Gheorghe Ungureanu a decedat în cursul zilei de ieri, 14 aprilie, când ar fi trebuit să își serbeze cea de-a 70-a aniversare. Trupul neînsuflețit se află la Casa Clares, de la Cimitirul Central. Slujba de înmormântare va avea loc pe 16 aprilie, de la ora 14.30.

Director al CCS din 2002, Gheorghe Ungureanu a început managementul cultural un an mai târziu.

S-a născut în Moldova și a venit la Constanţa acum mai bine de 40 de ani. Iniţial, s-a angajat la IAS Murfatlar şi s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă. În 1970, s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume şi Fructe. Mai întâi a fost şofer, apoi lucrător comercial, iar în final a ajuns şeful depozitului de legume şi fructe. În 1990, a devenit lider de sindicat. În acelaşi an, împreună cu mai mulţi lideri de sindicat constănţeni, a înfiinţat Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură. A fost ales secretar general.

În anul 2002, Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia instituţiei după ce directorul Casei de Cultură de la acea vreme, Filip Pop, a ieşit la pensie.

Datorită implicării lui Gheorghe Ungureanu, pe scena Casei de Cultură au urcat artişti de renume, precum Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, Horaţiu Mălăele, Tudor Gheorghe sau regretatul Gheorghe Dinică, iar constănţenii au putut asista, de-a lungul anilor, şi la concerte simfonice, pop-rock sau la reprezentaţii de balet.

Printr-un decret de decorare semnat de fostul preşedintele Traian Băsescu, Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanţa, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Citește și
Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, a decedat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii