Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, a decedat

ro

14 Apr, 2021 16:36 12412 Marime text
  • Directorul Casei de Cultură Constanța, Gheorghe Ungureanu, s-a stins astăzi!

Gheorghe Ungureanu a murit pe 14 aprilie 2021, când ar fi trebuit să își sărbătorească ziua de naștere.

Director al CCS din 2002, Gheorghe Ungureanu a început managementul cultural un an mai târziu.

S-a născut în Moldova și a venit la Constanţa acum mai bine de 40 de ani. Iniţial, s-a angajat la IAS Murfatlar şi s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă. În 1970, s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume şi Fructe. Mai întâi a fost şofer, apoi lucrător comercial, iar în final a ajuns şeful depozitului de legume şi fructe. În 1990, a devenit lider de sindicat. În acelaşi an, împreună cu mai mulţi lideri de sindicat constănţeni, a înfiinţat Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură. A fost ales secretar general.

În anul 2002, Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia instituţiei după ce directorul Casei de Cultură de la acea vreme, Filip Pop, a ieşit la pensie.

Datorită implicării lui Gheorghe Ungureanu, pe scena Casei de Cultură au urcat artişti de renume, precum Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, Horaţiu Mălăele, Tudor Gheorghe sau regretatul Gheorghe Dinică, iar constănţenii au putut asista, de-a lungul anilor, şi la concerte simfonice, pop-rock sau la reprezentaţii de balet.

Printr-un decret de decorare semnat de fostul preşedintele Traian Băsescu, Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanţa, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Citește și
Vrednic este? Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, a primit Crucea Sfântului Apostol Andrei (galerie foto + video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dinu Liliana 15 Apr, 2021 09:41 Dumnezeu să-l odihnească în pace !Un om deosebit!
  • Ioana c 14 Apr, 2021 17:28 Dumnezeu sa il odihneascain pace! Era atat de implicat in tot ce facea si mai ales in ceea ce implica Casa de Cultura din Cta. Mereu prezent la concerte,spectacole. Pacat!