Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale de amploare la parcurile auto din Constanța! (galerie foto+video)

ro

22 May, 2017 14:03 9870 Marime text
Au avut loc controale în zece parcuri auto din Constanţa, la opt dintre acestea constatându-se probleme de natură fiscală.
 
Horia constantinescu, comisarul şef CJPC Constanţa, a declarat următoarele:

„Este o tematică pe care noi am primit-o de la structura centrală, care vizează atât comerţul cu maşini, cât şi cu piese second-hand. (...) Vrem să aflăm următorul aspect: există sau nu există, în conformitate cu actele normative, garanţii pentru ceea ce vând, comercianţii oferă celui care cumpără, consumatorului, şansa de a afla care este vechimea piesei, de pe ce maşină provine, ce garanţie oferă”.

 Șeful CJPC roagă persoanele care au fost păcălite să meargă la OPC pentru a face o reclamaţie.


„În urma a zece curți controlate, pentru că nu putem vorbi despre agenți comerciali, ci despre niște incinte în interiorul cărora sunt niște mașini care au toate afișat în geam același număr de telefon pentru fiecare parc în parte. Am descoperit pentru fiecare parc în parte că nu există societăți comerciale care să stăpânească aceste suprafețe, există personae fizice, care sub auspiciul legalității comecializează mașini pentru care primesc un comison. Noi nu avem cadru legal să desfășurăm cadrul legal pentru a desfășura cadrul legal pentru a desfășura o acțiune împotriva unei persoane fizice, dar ceea ce putem face este să informăm cetățenii că există riscuri majore la achiziționarea unui autovehicul și, după cum se poate vedea, nu sunt cele mai ieftine. De ce există aceste riscuri? Actele normative arată că trebuie să fie emis un certificat de garanție de pentru minim un an, iar asta înseamnă că un comerciant trebuie să își assume starea tehnică a mașinii pentru a împrăștia orice fel de suspiciune în ceea ce privește mașina. Cei cu care am discutat ne-au prezentat contracte de închiriere pentru terenuri și au spus că mașinile din incinta acestor spații sunt ale diverșilor proprietari cu care dânșii au înțelegeri, care nu poate fi demonstrată nici printr-un contract de subînchiriere, nici comodat, nici altceva care să prezinte realitatea pentru ceea ce se întâmplă aici. Realitatea este cruntă. Este o formă de eludare de la plătirea taxelor, a certificatului de garanție, o formă de înșelăciune. Majoritatea mașinilor vin din străinătate și ca formă de zvonistică, ele vin din străinătate cu diverse probleme tehnice și sunt puse în vânzare ca fiind noi”, a mai spus Constantinescu.

 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii