Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă controalele în unitățile de alimentație publică de pe litoral. În trei zile au fost aplicate amenzi de 14.000 de lei. Ce nereguli au fost constatate

ro

17 Aug, 2017 17:37 1282 Marime text
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, în perioada    14 - 16.08.2017, șapte sacțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Au fost verificate 64 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,  două restaurante, două rulote, o braserie, o unitate tip fast food şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 14.000 de lei.

Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:
         Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
         Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
         Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare potrivit legislaţiei în vigoare;
         Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

”Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie” - au transmis inspectorii sanitar-veterinari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii