Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce judeţul! Doamnele din administraţia judeţeană, competenţe, educaţie şi experienţă profesională (documente)

ro

16 Aug, 2016 00:00 7288 Marime text
 

În ediţiile precedente v-am prezentat dosarele profesionale ale preşedintelui şi ale celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. În ediţia de astăzi vă prezentăm CV-urile doamnelor care au rol în administraţia judeţeană. Prima este Mariana Belu, secretar al Consiliului Judeţean, iar cea de-a doua, Mirela Matichescu, consilier personal al preşedintelui CJC.

Mariana Belu, „doamna de fier“ a judeţului

Mariana Belu este secretarul judeţului Constanţa din 11.09.2002 şi până în prezent, atunci când a fost numită conform Ordinului 257/2002 al Ministrului Administraţiei Publice. Belu i-a succedat primului secretar al judeţului Constanţa, Mircea Spânoche-Stoenescu. Belu a lucrat cu doi din cei patru preşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa (Stelian Duţu -până în 2004 şi Nicuşor Constantinescu - din 2004 până în 2015), fără să-l punem la socoteală şi pe vicepreşedintele Cristinel Dragomir, care a asigurat interimarul de la jumătatea anului 2015 şi până la alegerile locale din acest an.
 
Mariana Belu este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, specializarea Drept, cu nota 10. După absolvire, în anul 1982, a fost repartizată la Şantierul Naval 2 Mai din Mangalia, pe funcţia de jurisconsult.
 
Din anul 1987 a intrat în administraţie. Până în 1990 şi-a desfăşurat activitatea de jurisconsult, încadrată la cerere în Consiliul Popular Năvodari. Din 2000 şi până în 2002 şi-a desfăşurat activitatea de secretar al Primăriei oraşului Năvodari, fiind numită conform Legii 188/1999.

Consilierul personal Mirela Matichescu, absolventă de Ştiinţe Economice

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean s-a născut pe 25.10.1969, vorbeşte engleza şi franceza, iar potrivit CV-ului, se declară un bun organizator, o persoană cu gândire analitică, bună cunoscătoare a strategiilor de afaceri.
 
În perioada 1991-1993 a susţinut studii de scurtă durată în domeniul tehnic - utilaje şi instalaţii portuare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. În perioada 1993-1997 a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea Relaţii Internaţionale, la aceeaşi universitate. În 2001, la 32 de ani, se înscrie şi la Facultatea de Psihologie, tot la Universitatea „Ovidius“, pe care nu o finalizează şi cu diplomă de licenţă. Din 2013 urmează mai multe cursuri de diplomaţie, politică externă sau pentru calificarea ca specialist în parteneriatul public-privat, cursuri organizate de Institutul Diplomatic Român, CCIR sau SC PPP Reaserch Center. Din 2015, urmează un masterat în curs de desfăşurare la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu“.

Experienţa profesională, de la SRL-uri la Autoritatea pentru Turism şi ANVSA

În perioada 1998-2006 este director comercial la SC Pro Impres SRL Constanţa. Din luna mai 2006 până în luna noiembrie 2007 este director comercial la SC Event Club SRL. Mirela Matichescu a deţinut, în perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, funcţia de director general la SC Matti Company SRL, ulterior devenind director economic la SC Everest Construct SRL.

La 19 februarie 2013, Mirela Matichesu este numită vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Autorității Naționale pentru Turism. În septembrie 2014 a fost numită președinte al instituției, înlocuindu-l astfel pe constănţeanul Răzvan Filipescu, care a ocupat această funcţie din aprilie 2013. În luna octombrie 2015, Mirela Matichescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Autorității Naționale pentru Turism, din motive personale, aşa cum a declarat la acea vreme. Înainte de revenirea la Constanţa, ultimul loc de muncă consemnat al Mirelei Matichescu a fost la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, ca director de cabinet al preşedintelui instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii