Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Antidrog a început campanile estivale Vacanţa de vară în siguranţă, pe un „Litoral fără droguri“

ro

12 Jul, 2014 00:00 3303 Marime text
Ieri, sediul unui centru de agrement din staţiunea Eforie Sud a fost gazda evenimentului de lansare a campaniei de prevenire a consumului de droguri „Litoral fără droguri!“. Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa, a dat astfel startul proiectului „Vacanţă în siguranţă - fără droguri!“, ce se va desfăşura pe plajă, în zona cluburilor, a evenimentelor de muzică rock/house, dar şi în taberele şcolare şi de tineret de pe litoral.

Tot ieri a fost lansat şi proiectul „Vara în siguranţă - Tu contezi cel mai mult!“, în centrul atenţiei fiind tinerii din centrele de plasament şi de primire minori din judeţul Constanţa. La eveniment au participat subsecretarul de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, Ioan Augustin, subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar-şef de poliţie dr. Bogdan Despescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Claudiu Teliceanu, directorul general în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Petre Dinică, precum şi profesorul Mircea Vrană, inspector general şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Lupta antidrog cot la cot

„Scopul campaniei, dar şi al proiectelor iniţiate de CRPECA Constanţa, constă în prevenirea consumului de droguri, a delincvenţei juvenile şi minore, a accidentelor în rândul pietonilor la persoane cu vârste între 11 şi 35 ani, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi de conştientizare a populaţiei venite pe litoral, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri şi a adoptării unor comportamente prosociale“, a declarat şeful CRPECA Constanţa, comisar-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan.

Proiectele se vor desfăşura în parteneriat cu IPJ Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, DGASPC Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi SC Năvodari SA, în perioada iulie - septembrie 2014. Prima activitate din cadrul campaniei „Litoral fără droguri!“ s-a desfăşurat chiar după întâlnirea reprezentanţilor cu presa, iar echipa de voluntari din cadrul centrului i-a avut alături pe poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii şi pe cei de proximitate, acţiunea având loc pe plaja din Eforie Sud.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii