Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat după alegerea noului Consiliu al OIL Terminal SA. Directorul Ciutureanu a informat deja Bursa de Valori

ro

21 Oct, 2016 00:00 2488 Marime text
Compania Oil Terminal nu a înregistrat la Registrul Comerţului decizia acţionarilor din 10 octombrie privind numirea unui nou Consiliu de Administraţie, întrucât au fost formulate de către acţionari cereri de intervenţie. Compania precizează că dosarele au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
„Societatea OIL terminal SA informează faptul că hotărârea nr. 5/10.10.2016 şi hotărârea nr. 7/10.10.2016, adoptate de către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în data de 10.10.2016, la prima convocare, nu au fost înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, întrucât la cererile de înregistrare a acestora au fost formulate cereri de intervenţie, dosarele fiind trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa“, se arată în comunicatul remis de OIL Terminal SA către Bursa de Valori Bucureşti.
 
Reamintim că, în Adunarea Generală din 10 octombrie, Iulia Gabriela TănaseNicoleta Mariana Moise şi Bogdan Ghiţă au fost revocaţi din Consiliul de Administraţie „ca urmare a faptului că nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ, în conformitate cu art. 32, pct. (7) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificările şi completările ulterioare“.
 
Noii membri ai Consiliului de Administraţie, desemnaţi prin vot cumulativ, sunt Toma Bogdan CostreieCătălin Constantin GrigorescuDumitru Matei, Cristian Florea, Bogdan Cristian Patriniche, Claudiu Eduard Negrişan şi Staar Rating SRL. Ulterior AGA, Dumitru Matei, numit administrator al Oil Terminal din partea acţionarului minoritar Fondul Proprietatea şi fost director general al companiei Electroprecizia Săcele, a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie, potrivit unui raport al companiei.
 
Mai mult, Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP) i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să acţioneze în sensul aplicării măririi de capital decise la Oil Terminal şi eliminării reprezentanţilor celor doi acţionari minoritari - Broadhurst Investments şi Fondul Proprietatea - din Consiliul de Administraţie al companiei. Ministerul Energiei deţine 59,62% din capitalul social al Oil Terminal Constanţa.

Citeşte şi

Cine a fost ales preşedinte al Consiliului de Administrație al Oil Terminal

Decizii ale acţionarilor Oil Terminal
Majorare de capital şi respingerea pornirii acţiunii în răspundere împotriva directorului general

 
Nu vor modificarea CA-ului Oil Terminal SA
Peste 100 de sindicalişti din Constanţa au cerut demisia ministrului Grigorescu (galerie foto)


S-a cerut demisia ministrului Energiei
Angajaţii Oil Terminal SA nu vor modificarea Consiliului de Administraţie (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii