Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vor modificarea CA-ului Oil Terminal SA Peste 100 de sindicalişti din Constanţa au cerut demisia ministrului Grigorescu (galerie foto)

ro

07 Oct, 2016 00:00 3181 Marime text
Gălăgie mare, ieri, în faţa Prefecturii Constanţa. Peste 150 de angajaţi ai Oil Terminal, susţinuţi de sindicaliştii de la CFR Marfă, Minmetal SRL, Organizaţia Operatorul Portuar Constanţa, Petromidia, Decirom SA şi Constanta South Container Terminal (CSCT), „înarmaţi“ cu fluiere, vuvuzele şi portavoce, au protestat, fiind nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în Consiliul de Administraţie al companiei Oil Terminal SA Constanţa.
 
Tot ieri, alţi 100 de angajaţi ai Oil Terminal SA Constanţa s-au dus la Guvern, unde au protestat alături de minerii de la Uraniu Crucea. Protestatarii au cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu. 
 
„Acum două săptămâni, sindicatul Oil Terminal a avut o adunare generală în curtea societăţii, la care membrii de sindicat au fost informaţi despre situaţia creată de ministrul Energiei. Acesta, în loc să ţină cu statul, ţine cu acţionarul minoritar. Cei doi acţionari minoritari, Fondul Proprietatea şi Broadhurst, trebuie să aibă aport de capital de 4.000 de euro fiecare, prin faptul că Oil Terminal îşi majorează capitalul social. Noi am atras atenţia ministrului că propunerea sa pentru Consiliul de Administraţie nu este corectă, fiindcă un membru al CA locuieşte la Londra, altul, acum doi ani, a propus concedierea a 300 de angajaţi ai companiei. Precizăm că Oil Terminal SA, de doi ani, este pe profit. S-a reuşit, după negocieri grele, şi încheierea unui contract colectiv de muncă, în favoarea salariaţilor. Nu înţeleg de ce ministrul Energiei încearcă să distrugă o companie de stat, unde partea socială merge. Majorarea capitalului ar însemna şi investiţii noi pentru securitatea locurilor de muncă, dar şi a locuitorilor din municipiul Constanţa“, a declarat Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanţa.
 
Acesta mai susţine că se urmăreşte anihilarea Oil Terminal SA. „Avem informaţii că cineva doreşte distrugerea Oil Terminal SA. De aceea cerem demisia ministrului Energiei. Nu înțelegem de ce domnul ministru încearcă să distrugă o companie de stat unde partea socială merge”, a declarat Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanța.
 
Pe data de 10 octombrie, când va avea loc Adunarea Generală a Asociaţilor Companiei Oil Terminal SA, în cadrul căreia se va decide modificarea acţionariatului, sindicatul Oil Terminal va protesta în faţa sediului. „Vom manifesta şi pe 10 octombrie! Oil Terminal SA nu trebuie distrus!“, a mai precizat Caraignat.
 
O delegaţie formată din patru persoane a intrat în biroul prefectului Constanţei, Adrian Nicolaescu, pentru a depune o solicitare, care ar trebui transmisă prim-ministrului Dacian Cioloş. Acesta a fost întrebat de sindicalişti „de ce nu s-a aşteptat aprobarea majorării de capital ca apoi să se solicite numirea unui nou CA, având în vedere că majorarea capitalului ar fi dus la un număr mai mare de administratori din partea statului în CA“. Precizăm că, la ordinul prefectului, presa nu a fost lăsată să asiste la discuţii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii