Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările la promenada turistică Eforie Nord Treptat, staţiunea Eforie devine una din cele mai frumoase de pe litoralul românesc (galerie foto)

ro

19 Apr, 2014 00:00 6830 Marime text
Oraşul Eforie a fost, vineri, 18 aprilie, gazda conferinţei de lansare a proiectului „Promenadă turistică Eforie Nord“, finanţat în cadrul POR 2007 - 2013, „Poli de creştere“. Valoarea proiectului se ridică la suma de aproximativ 2,3 milioane de euro, respectiv 10.000.000 de lei, iar partea cu care contribuie Primăria Eforie este de 2.000.000 de lei, restul finanţării fiind asigurat din fonduri europene nerambursabile. Durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuţie, de 12 luni. Prin acest proiect se intenţionează promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi arhitectonic din Eforie Nord, în vederea stimulării creşterii economice locale şi regionale şi creării de noi locuri de muncă. „Astăzi (n.r. vineri, 18 aprilie,) vor începe lucrările pentru modernizarea falezei din Eforie Nord. Va fi refăcută complet şi extinsă promenada turistică din staţiune, cuprinsă între hotelurile Acapulco şi zona Vraja Mării, se va realiza pavimentul din dale, se vor monta mobilier urban şi stâlpi de iluminat modern. De asemenea, va exista şi un sistem de supraveghere video.

Proiectele europene sunt unica şansă de dezvoltare pentru oraşul Eforie, şi nu numai. În condiţiile în care bugetul primăriei este strâmtorat din cauza crizei, fondurile europene ne permit să derulăm proiecte de infrastructură, pe care, în alte condiţii, nu le putem realiza. Este o gură de aer“, a declarat edilul Ion Ovidiu Brăiloiu.
Tot vineri, reprezentanţii administraţiei locale de la Eforie au prezentat şi stadiul în care se găseşte proiectul „Parc de recreere în oraşul Eforie“, proiect de asemenea finanţat din fonduri europene pe aceeaşi sesiune 2007 - 2013. Obiectivul proiectului pe care îl urmăresc autorităţile locale este de a îmbunătăţi factorii de mediu şi creşterea calităţii vieţii prin crearea unui parc de recreere în oraşul Eforie, în contextul protejării mediului înconjurător şi al asigurării unei dezvoltări durabile. Parcul de recreere va fi amplasat în Eforie Sud, pe strada Dezrobirii, în zona restaurantului Cazino, pe un teren cu o suprafaţă totală de 7.927 mp. Trebuie precizat că acest proiect a fost premiat de Revista Română de Administraţie Publică Locală în toamna anului trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii