Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea - „Mamaia incepe sa devina un cartier aglomerat al Constantei"

ro

01 May, 2010 03:24 1006 Marime text
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea i-a dat replica primarului Constanţei, care s-a plâns ieri, de faptul că nu mai poate construi nicio parcare în Mamaia din cauza lui „madame Nuţi".

„Domnul Mazăre cred că a primit cel mai mult sprijin de la acest minister, de când este el primar. Prin iniţiativa Ministerului Turismului de anul trecut, lacul Siutghiol a trecut la Primărie pentru a se face agrement pe insula din mijlocul lacului. De asemenea, sprijinim financiar construirea unui ponton pe care vor acosta bărcile care pleacă în croaziere spre Delta Dunări, precum şi investiţii în Mamaia şi Constanţa. Primăria Municipiului Constanţa are foarte multe proiecte pe care le susţinem în totalitate şi ne gândim să le finanţăm. În plus, Constanţa are depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului multe proiecte pe POR. Cred că domnul primar nu a primit atâta ajutor şi atâta sprijin de când e primar, nici măcar de la partidul dânsului", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a făcut aceste declaraţii în contextul în care, primarul Constanţei a afirmat că ministrul îi pune beţe în roate. „Am primit de la IGSIC un control asupra PUZ-ului aprobat prin Consiliul Local în urmă cu un an, care spune că acesta nu este în vigoare şi prin urmare nu mai putem da autorizaţii de construcţii în Mamaia, inclusiv pentru parcări. Acesta este motivul pentru care vom sista lucrările. Cred că sunt puse beţe-n roate", a afirmat Mazăre ieri.

Udrea se opune construcţiilor pe spaţiu verde şi plajă

În privinţa PUZ-ului staţiunii Mamaia, Elena Udrea a afirmat că ministerul pe care-l reprezintă şi primarul Constanţei au viziuni diferite. „Domnul primar are o viziune care nu corespunde cu a noastră. S-a construit destul şi de acum trebuie să se construiască cu mare grijă. Mamaia începe să nu mai aibă spaţii verzi, începe să devină un cartier aglomerat al Constanţei", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Legat de PUZ-ul staţiunii Mamaia, Udrea a precizat că acesta a fost trimis la Ministerul Turismului, anul trecut şi că ministerul nu a fost de acord cu punctul de vedere al Consiliului Local Constanţa în ceea ce priveşte gradul de ocupare al terenurilor, locurile unde urmează să se construiască şi gradul de înălţime. „La o întrebare a mea, unde or să facă turiştii baie, mi s-a răspuns că în piscina de pe terasă", a afirmat Udrea, adăugând că turiştii vin pe litoral să facă baie în mare. În ceea ce priveşte locurile unde, conform PUZ-ului ar urma să se construiască, Udrea a precizat că este vorba de construcţii şi pe spaţiul verde, mai exact, un bloc cu 17 etaje pe partea dinspre lac, dar şi de altele, pe plajă. Ea a precizat că se pot face modificări pe PUZ-ul actual. „Putem discuta pe el", a spus Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii