Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topul mutilor din Parlament

ro

18 May, 2010 17:49 893 Marime text

Sunt 51. De o parte dintre ei nu au auzit nici jurnaliştii care lucrează pe Politic şi poate chiar nici proprii colegi de partid sau de Parlament. Sunt din toate partidele, fără excepţie: pedelişti, udemerişti, independenţi, pesedişti, liberali sau minorităţi naţionale.

După un an şi jumătate petrecut în Camera Deputaţilor se pot lăuda cu o performanţă memorabilă: sunt muţi. Adică nu au luat niciodată cuvântul în plenul Camerei. Cu o singură excepţie: atunci când au depus jurământul. Vreo 30 de secunde.

PDL are 21 „muţi".
Cei mai celebri dintre ei sunt fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghel şi fostul sindicalist Cătălin Croitoru. Ultimul, nelipsit însă de pe ecranele televizoarelor. Cel mai rapid pedelist la rostirea jurământului a fost deputatul de Vrancea Alin Trăşculescu: 26 de secunde. La polul opus, Dănuţ Liga a avut nevoie de 48 de secunde pentru acelaşi text.

PSD este al doilea partid în topul tăcuţilor din Camera Deputaţilor. Oarecum firesc având în vedere că este şi cel de-al doilea partid parlamentar. Are 17 deputaţi. Pe listă apar nume extrem de cunoscute. Unul chiar fost ministru şi un obişnuit al talk-show-urilor televiziunilor de ştiri: Dan Nica. La fel de cunoscuţi - Mădălin Voicu şi Oana Niculescu Mizil. Doi foşti ai Romsilva - Ion Dumitru şi Filip Georgescu - nu au rupt nici ei liniştea sălii decât o dată. Deputatul Radu Vasilică a rostit jurământul în 25 de secunde.

Liberalii sunt şi ei reprezentaţi de 9 deputaţi discreţi. Cel mai cunoscut, secretarul general al partidului, Radu Stroe, dar acesta are scuza că a intrat în Parlament doar în ianuarie, la anticipatele din Colegiul 1. Poate şi de asta a avut nevoie de aproape un minut pentru a rosti jurământul.

Independenţii au doi reprezentanţi, minorităţile naţionale şi UDMR - câte unul.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 May, 2010 20:05 RESTRUCTURAREA PARLAMENTULUI pentru adormiți,intarziați,absenți,”pornografi”,plimbareți prin sală...parca a fost un REFERENDUM in sensul asta ,nu-i așa ???